Nieuw prijsbeleid bij Kringwinkels ViTeS

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vanaf 1 juli schakelen alle 12 winkels van Kringwinkel ViTeS over op eenheidsprijzen voor textiel. In de Leuvense regio gaat het om de winkels in Heverlee, Leuven en Wespelaar.

Het maatwerkdecreet, dat begin dit jaar in voege trad, heeft als gevolg dat er binnen de sociale werkplaatsen zwakkere profielen werknemers toegeleid worden. “In functie hiervan hebben we ons productieproces moeten aanpassen,” stelt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van de ViTeS-groep. “We hebben bekeken hoe we onze sorteerprocessen kunnen vereenvoudigen. De prijszetting is het einde van de sorteerketting en ook daar hebben we moeten ingrijpen met eenheidsprijzen als gevolg,” vult De Roo aan. Er kan niet alleen makkelijker maar ook meer geproduceerd worden. Een absolute must als je weet dat er op één jaar tijd 10 procent meer kleding ingezameld werd door De Kringwinkel ViTeS. In 2018 werd er 2.100.000 kilogram ingezameld.

Voor de klanten betekent het nieuwe prijsbeleid een extra reden om in De Kringwinkel te kopen. De prijzen zakken, maar door meer te kunnen produceren wordt het aanbod groter en zullen er meer stuks verkocht moeten worden. Kringwinkels moeten immers 65 procent van hun werkingsmiddelen zelf verdienen. “Dit halen we grotendeels uit de verkoop in onze winkels,” zegt Luc Daelemans, directeur Kringwinkels ViTeS. Om de sociale tewerkstelling niet te hypothekeren zullen er dan ook meer stuks moeten verkocht worden.

Enkele voorbeelden van de nieuwe eenheidsprijzen: t-shirt kosten 1,5 euro, een sportbroek 2 euro, een short 2 euro, een rok 2,5 euro, een trui 2,5 euro, een broek 3 euro, een jurk 4 euro.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans