Deze 7 (positieve) zaken houden we over aan de lockdown!

Gevolgen lockdown
De lockdown is voorbij en iedereen kan weer ietwat normaal door het leven gaan. De kans op plaatselijke opflakkeringen is echter heel reëel, al lijkt een tweede coronagolf en dus een volledig dichtdraaien van het land nog niet voor morgen. Toch zijn er een aantal (postieve!) zaken die we overhouden aan de lockdown. Een overzicht.

1. Groene vingers

Nog nooit waren tuinen – groot en klein – zo goed onderhouden als tijdens de lockdown. En de kans dat dit voor een groot deel blijft, staat buiten kijf. Ook bloemen en planten binnenshuis zullen een belangrijke rol blijven spelen. Net als al dan niet uitgebreide moestuinen. Mmm ... verse tomaatjes!

2. Bewegen, bewegen, bewegen!

Oscar Crucke kon het zo mooi, militaristisch zeggen tijdens ‘FC De Kampioenen’ – “bewegen, bewegen, bewegen”! En het moet zijn dat net die afleveringen tijdens de lockdown werden herhaald, want ja hoor: iederéén sloeg aan het sporten. Goed nieuws dus, zeker nu blijkt dat het sportieve gedrag niet tijdelijk was.

3. Handen wassen

Als er één ding is wat we écht heel vaak hebben gedaan – én nog steeds doen – dan is het onze handen wassen. Het is ondertussen zelfs een essentieel onderdeel van onze routine geworden. Handen wassen beperkt niet alleen de mogelijkheid om besmet te raken met corona, maar ook met andere virussen. Bovendien is het een vorm van respect voor je medemens, want ooit zullen we wel weer handen mogen geven, zeker? En dan kunnen die best hyperproper zijn.

4. #blijfinuwkot of toch in de buurt

Verder is niet altijd beter. Zelfs thuis in ons kot kan het leuk zijn. Dat de grenzen deze zomer toch nog zijn opengegaan, zal er ongetwijfeld voor zorgen dat Belgen toch naar het buitenland trekken voor hun vakantie. Maar, een groot deel zal ook in eigen land blijven, want jouw streek - en bij uitbreiding heel België - heeft ook zo veel moois te bieden. En er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken.

5. Family matters

En vooral ook family time. Voor de lockdown kwam quality time met het gezin vaak op de laatste plaats. Eerst was er werk, het huishouden, hobby’s, uitstapjes met vrienden en ga zo maar door. Maar dat niets zo belangrijk is als je familie en je gezin, dat heeft iedereen nu wel begrepen. Maak daarom van exclusieve gezinstijd een prioriteit en plan het desnoods in. Want vroeg of laat zal die agenda weer vollopen.

6. Niet perfect is ook oké

Of zoals Noel Gallagher in de Oasis-hit ‘Little By Little’ zingt: “true perfection has to be imperfect / I know that that sounds foolish but it’s true”. Die coronacoupes waren echt niet zo erg hoor. En laat als man je baard gerust even staan. Een niet altijd even perfect uiterlijk is helemaal oké.

7. Maaltijden plannen

Even snel naar de supermarkt om inkopen voor diezelfde dag te doen. Dat gebeurde niet vaak tijdens de lockdown. Wie naar de winkel ging, kocht voor een hele week. En wist dus op voorhand wat ie allemaal zou eten. Een goede zaak voor zowel je portemonnee. Maar ook om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer over