Therapie nodig? Bij Suikerrock vind je wat je zoekt

De Mens vorig jaar tijdens het Factory of Sweetness-festival

De affiche van Suikerrock 2022 raakt stilaan ingevuld. Vandaag kondigt het festival vier nieuwe namen aan voor een stevige portie post-punk/wave-rock: The Sisters of Mercy, White Lies, Therapy? en De Mens zullen op vrijdag 29 juli Suikerrock gitzwart kleuren.

The Sisters of Mercy zijn één van de meest baanbrekende en invloedrijke Britse groepen in het genre. Drumcomputers gecombineerd met gitaren leverden hen in de jaren '80 klassiekers op als 'Alice', 'Temple of Love' en 'This corrosion'. Hun energieke liveshows staan garant voor pakken rook en met een beetje geluk kan je een glimp opvangen van Andrew Eldritch en co!

White Lies haalden aanvankelijk de mosterd bij Joy Division, The Teardrop Explodes en Echo & the Bunnymen. Debuutalbum 'To lose my life' verscheen reeds dertien jaar geleden, en bevatte klassiekers die niet bepaald als zeemzoet bestempeld kunnen worden: Het titelnummer 'To lose my life', ‘Death’ en ‘Farewell to the Fairground’ zijn van het betere donkere soort. Begin dit jaar verscheen hun zesde album ‘As I Try Not to Fall Apart’.

Lees verder onder de foto
Therapy
Therapy? (Foto: Suikerrock)

België drukte Therapy? steeds aan de borst. Sinds 1994, het jaar van doorbraakalbum ‘Troublegum’ stonden ze al een indrukwekkende vijf keer op Rock Werchter en scoorden ze cult hits met ‘Die Laughin’, ‘Nowhere’, ‘Trigger inside’ en uiteraard met de cover ‘Diane’. In 2020 vierden ze hun 30 jarig bestaan met het compilatiealbum ‘Greatest Hits (2020 versions)’. De daaraan gekoppelde tour kan nu pas, twee jaar later, plaatsvinden.

Het regent verjaardagen: In 2022 bestaat De Mens 30 jaar. Na “Dit is mijn huis” (september 1992) heeft niemand nog achterom gekeken. Na zo’n duizend optredens en na een resem hits als ‘Jeroen Brouwers (schrijft een boek)’, ‘Irene’, ‘Maandag’, ‘En in Gent’, ‘Einde van de eeuw’, ‘Ergens onderweg’ …twijfelt ook niemand nog aan de werklust en de impact van het kwartet Frank Vander linden/Michel De Coster/Dirk Jans/David Poltrock. Er valt dus wat te vieren, en in 2022 doet De Mens dat met nieuw werk, een heruitgave van oud werk, en een reeks optredens die de hoogtepunten van 30 jaar rock’n’roll-arbeid stevig in de verf zet.

Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via https://suikerrock.tickoweb.be/selection.

White Lies
White Lies (Foto Suikerrock)

Lees meer over