Oplichters achter fake event met Mark with a K blijven onbestraft omdat er geen tijd is voor een onderzoek

20 maart 2024 | 11u04 | Gepost door redactie
Technomaniacs

Je kan het zo gek niet bedenken. Oplichters richtten optredens in in Leuven en Veltem met bekende dj’s die finaal nooit plaats vonden. en na afloop kregen de bevoegde instanties in het oog wie erachter zat. Uiteindelijk wordt er niets mee gedaan omdat er geen tijd is en het Leuvense parket onderbemand blijkt te zijn.

Eind oktober 2023 werden er in Leuven en in Veltem het fake-evenenement 'Technomaniacs' georganiseerd met grote dj’s zoals Mark with a K. Al snel werd het duidelijk dat er niets op poten stond en de DJ’s in kwestie van niets wisten. Toch kwamen er enkele verdachten in zicht, sterker nog deze werden op een schoteltje aangereikt door enkele gedupeerden. In de hoop om nog iets van hun centen terug te zien. Aan deze fabel komt helaas voor hen een einde. Het Leuvense parket liet de slachtoffers weten dat er geen gerechtelijke vervolging komt van de oplichters.

“De politiediensten hebben een beperkte capaciteit om feiten te onderzoeken. De beschikbare capaciteit laat het niet toe om de noodzakelijke onderzoeken te voeren voor de vervolging van de verdachte(n) in het dossier. Daarom werd beslist om de zaak af te handelen zonder strafvervolging”, klonk het nogal droog bij het Leuvense parket. 

Lees meer over