Oplichters houden fake event in Leuven en/of Veltem met bekende Belgische dj's: organisatie probeert sporen te wissen

28 oktober 2023 | 11u45 | Gepost door redactie
Technomaniacs
Vrijdagavond stond er in Klub Melk in Veltem een evenement gepland met bekende Belgische dj's zoals Mark With a K, MC Chucky en Franky Jones. Het evenement 'Techomaniacs', georganiseerd door Hellrazor, bleek echter zo vals als iets te zijn. Tegelijkertijd vond het evenement zogezegd ook in Leuven plaats: namelijk in het Ruelenspark. Opmerkelijk, aangezien daar assistentiewoningen zijn en er in de verste verte geen evenementlocatie voorhanden is.

De line-up van het evenement oogde alvast mooi: Mark With a K, MC Chucky, Papi Jumper, Franky Jones, Michiel Cnudde, enzovoort. Tickets kostten -afhankelijk van de wave- tussen de 10 en de 20 euro. Er waren al drankjetons te koop op voorhand en er waren zelfs VIP-tafels van 600 euro voorzien. Verschillende mensen kochten een ticket voor een avond die er erg veelbelovend uit zag. Tot een evenement is het echter nooit gekomen.

"Het gaat om een fake event. Dit evenement gaat niet door in Klub Melk en we hebben er ook niets mee te maken", zo liet Klub Melk uit Veltem weten.

Franky Jones liet eveneens weten dat het een vals evenement was, waar hij ten onrechte op de affiche stond. "Er was een evenement in Leuven, Technomaniacs, waar ik samen met andere grote namen op de affiche stond, maar ik ben zeker niet van de partij. Deze organisatie had me gecontacteerd en alles zou in orde komen, maar ze hebben me aan het lijntje gehouden en ik heb nooit een contract getekend. Nu hoor ik dat mensen hun gecontacteerd hebben met de vraag of dit een echt evenement is, waarop de organisatie zei dat ik aanwezig ging zijn. Dit is pure oplichterij als je het mij vraagt. Ik had hun ook al aangemaand mijn naam direct te verwijderen maar dit is niet gebeurd", aldus Franky Jones.

Ook Mark With a K stond op de valse affiche. "Ik heb een bericht gekregen van mijn boekingskantoor dat dit een vals evenement blijkt te zijn. De desbetreffende nummers zijn niet meer bereikbaar en bestaan niet meer", klinkt het.

Het evenement ging uit van Hellrazor, dat ook een Facebookpagina heeft met 28 volgers. Al is het niet geheel duidelijk wie het evenement nu juist organiseerde. Twee personen, J.K. uit het Limburgse As en N.S. uit Scherpenheuvel-Zichem, zouden achter de organisatie zitten. Het nummer van de organisatie was niet meer in gebruik toen we contact probeerden op te nemen. J.K. reageerde wel naar één van de gedupeerden toe, maar hij schoof de hete aardappel alleszins door naar N.S.. Haar kregen we niet te pakken, maar de dame in kwestie werd in 2015 al veroordeeld voor dierenmishandeling.

De politie van Leuven kreeg nog geen meldingen binnen van gedupeerden, maar vraagt aan iedereen om zich te melden. "Als er gedupeerden zich aandienen, zullen wij onderzoeken wie het valse evenement georganiseerd heeft. De organisator in kwestie zal dan een verklaring moeten afleggen. Indien het niet gaat om feiten van overmacht, zoals bijvoorbeeld een overstroming of het ziekvallen van meerdere dj's, zal de zaak naar het parket worden overgemaakt. En dat lijkt mij in dit geval zeker zo te zijn: dit zijn feiten van oplichting en daar zal door het parket gevolg aan gegeven worden. Gedupeerde slachtoffers mogen zich altijd bij ons melden als ze zich het slachtoffer voelen van een malafide organisatie", besluit Leuvens politiewoordvoerder Mathieu Caudron. Ook de PZ HerKo (Herent-Kortenberg) kan gecontacteerd worden door gedupeerden.

Ruelenspark
Hier zou -volgens één van de twee evenementen- het feestje zijn doorgegaan. Opmerkelijk, want het Ruelenspark staat niet bepaald bekend als evenementlocatie.
Techomaniacs
De affiche van het fake event.

Lees meer over