Cafébaas J.M. (27) krijgt beroepsverbod van vijf jaar: "Hij is ter kwader trouw"

26 April 2024 | 09u49 | Gepost door redactie
Oude Markt

Limburger J.M. (27) baatte op de Leuvense Oude Markt Bar Bizar uit. Na het faillissement heropende hij de oude fuifzaal Albatros, ook daar ging het mis.

Na het faillissement van Bar Bizar heeft J.M. volgens HLN een partij gin ter waarde van 9000 euro en een speedpedelec ter waarde van 2500 euro achtergehouden. Naast het verbergen van activa, weigerde hij ook zijn medewerking aan de curator. 

Toen de eenmanszaak van Bar Bizar op de rand van het faillissement stond, probeerde hij volgens HLN een aannemer, die aan het werk was voor de nieuwe vennootschap voor zaal Albatros, op te lichten. Hij gaf de gegevens van de eenmanszaak door voor de factuur, maar die stond op de rand van de afgrond. Volgens HLN was de aannemer opmerkzaam en kon hij de oplichting voorkomen. 

De man is nu veroordeeld tot tien maanden effectieve celstraf, een schadevergoeding van 11.500 euro en een boete van 1600 euro. Daarenboven krijgt hij volgens HLN een beroepsverbod van vijf jaar. Volgens de rechter heeft J.M. geen norm- en waardebesef en handelt hij altijd ter kwader trouw. Hij moet uit het economisch leven geweerd worden, hij neemt zijn verantwoordelijkheid niet op, zelfs niet na eerdere veroordelingen voor gelijkaardige feiten. 

Lees meer over