XenomatiX gaat ontwikkelingsovereenkomst aan

Ann Peeters
3 weken geleden
door Ann Peeters

Marelli, een wereldwijd toonaangevend bedrijf van tier-one automotive technologie, en XenomatiX, leverancier van “solid state LiDAR”, hebben aangekondigd dat ze een technische en commerciële ontwikkelingsovereenkomst aangaan op het gebied van autonoom rijden.

Het Heverlees bedrijf XenomatiX zal aan Marelli`s Automotive Lighting divisie de “solid state LiDAR” modules voor bestuurdersondersteuningssystemen (ADAS) en autonome aandrijvingstoepassingen (AD) verschaffen. Ze zullen hun competenties en technologieën combineren tot modulaire LiDAR systeemoplossingen, die tegemoetkomen aan de toekomstige wereldwijde automotive behoeften. Ze zullen daarbij ook gebruik maken van de kunstmatige intelligentie (AI)  waarnemingstechnologie van “Smart Me Up”, de Franse start-up overgenomen door Marelli 2018.

LiDAR sensoren worden over het algemeen gebruikt in de automobielindustrie voor ADAS en AD toepassingen. Toepassingen zoals rijstrookwisselhulp, snelwegpiloot, of file-assistant zullen voortaan sterk afhankelijk zijn van de  lidarsystemen.

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters