Verbinnen trekt weg uit Bondgenotenlaan

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Verbinnen, de bekende Leuvense audio-videowinkel in de Bondgenotenlaan die gespecialiseerd is in hoogkwalitatieve, geïntegreerde audio-videoverlichting en domoticasystemen, verhuist eind juni. Verbinnen staat al 55 jaar synoniem voor vakmanschap in hoogwaardige klank en beeld.

In 1964 startte wijlen Jos Verbinnen de zaak. Chris Verbinnen bouwde de zaak verder uit en innoveerde steeds verder in deze hoogtechnologische branche. Hij evolueerde tot dé specialist in hoogkwalitatieve totaalprojecten, van home theaters en domotica tot high performance audio en multiroomsystemen.

De combinatie van een winkel uitbaten, met het ontwerpen, opvolgen en opleveren van hoogkwalitatieve geïntegreerde projecten voor intelligente woningen is niet meer van deze tijd. Bovendien wordt het als lokale handelaar steeds moeilijker om, met ongelijke wapens, op te boksen tegen de onlineverkoop, de e-tailers en het Leuvense circulatieplan. Het noopte de zaakvoerder dan ook tot een kosten-batenanalyse. Zo werd beslist om de winkel te sluiten en het assortiment audio- en videosystemen mee te integreren in de totaalprojecten die worden ontworpen en geïnstalleerd.

Verbinnen richt zich voornamelijk op het mid- en high end segment van de markt. Chris Verbinnen heeft zich de laatste jaren meer en meer geprofileerd tot Home Technology Architect. Hij begeleidt de klant die dikwijls de weg kwijt is in het bos van technologieën en systemen. Het ontwerpbureau met demo-ruimte bevindt zich nu op de Tiensevest 78 en is alle dagen bereikbaar, maar enkel op afspraak.

De uitverkoop is intussen begonnen. Aanstaande zaterdag 22 juni, op braderij ‘De Langste Dag’ zal het voor Verbinnen de laatste dag zijn op de Bondgenotenlaan. Meer info: www.verbinnen.be en www.verbinnensmarthome.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans