Het tekenen van dieren maakt Chloë gelukkig. En dus tekent ze uw viervoeter graag.

8 januari 2021 | 16u45 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Chloe tekent dieren
Oorspronkelijk ontstaan als therapie bij een zware burn-out, gebruikt Chloë Vercammen haar tekentalent als weg naar geluk en tekent ze dieren en auto’s voor iedereen die graag een mooie herinnering heeft.

Maandenlang thuis zitten heeft bij veel mensen al voor de nodige creativiteit gezorgd. De corona pandemie heeft ons hiervan al tal van voorbeelden gegeven. Maar ook medische redenen kunnen voor onverwachte gevolgen zorgen. Dit is onder meer het geval voor de 23-jarige Chloë Vercammen die zes maanden geleden plots om gezondheidsredenen aan thuis was gekluisterd. Een zware burn-out zette haar leven tijdelijk on hold. Als een vorm van therapie en ontspanning besliste ze onlangs om terug te grijpen naar haar oude passie, het tekenen. “Ik teken al van kleins af aan”, blikt ze terug. “Tekenen zit bij ons ook in de familie. Mijn vader tekende vroeger ook veel en mooi, mijn moeder schildert. Door voltijds te gaan werken had ik er echter lang geen tijd meer voor. “

Tot een burn-out er anders over besliste. “Op een dag begon ik weer te tekenen”, gaat ze verder. “Eerst tekende ik vooral auto’s, mijn andere grote passie. En toen een kennis mij op een dag vroeg ik ook dieren zou kunnen tekenen, bleek mij dat ook wel goed te lukken.”

Met twee konijnen en vijf honden had ze in eerste instantie voldoende materiaal. Maar al snel vonden ook andere dierenliefhebbers hun weg naar haar tekentalent. En zo maakt ze sinds kort op vraag van geïnteresseerden een mooie tekening van hun trouwe viervoeter. “Ik heb gemerkt dat tekenen mij gelukkig maakt”, besluit ze. “En dus nam ik de beslissing om op die weg verder te gaan en voor wie het wenst een tekening van hun huisdier of auto, want ook dat doe ik verder, te maken en zo opnieuw aan de toekomst te bouwen.” Al voegt ze er wel meteen aan toe dat geïnteresseerden soms even geduld zullen moeten hebben. “Door mijn ziekte kan ik niet garanderen wanneer aangevraagde tekeningen klaar zijn.” Maar zoals steeds wordt geduld beloond.

Meer info vind je op www.hartje.dog

Lees meer over