‘Rotselaars Robijntje’ steunt lokale handelaars

27 April 2021 | 11u14 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
rotselaars robijntje
Vanaf 1 mei zullen er op het hele Rotselaarse grondgebied ‘Rotselaarse Robijntjes’ terug te vinden zijn. Dit zijn kleine verrassingen die inwoners kunnen achterlaten in Rotselaar. Toevallige voorbijgangers kunnen zo onverwachts een cadeautje tegenkomen dat ze mee naar huis kunnen nemen. Inspiratie voor dit initiatief vond Vooruit Rotselaar bij de ‘Geelse gelukskes’ in de Kempense stad Geel.

Geen groot feest op 1 mei voor de socialistische beweging. Vooruit Rotselaar wil deze dag echter niet onopgemerkt laten voorbijgaan. “We willen even niet aan politiek doen, maar voluit inzetten op verbondenheid en solidariteit met een positief verhaal. Bovendien willen wij de lokale ondernemers een duwtje in de rug geven.” vertellen Heidi Pittomvils en Caroline Dons, initiatiefneemsters van het ‘Rotselaars Robijntje’. “Wij zullen op de avond voor 1 mei een tiental kleine cadeautjes, gekocht bij lokale handelaars, en met vermelding ‘Ik ben een Rotselaars Robijntje’ gaan verstoppen in Werchter, Wezemaal en Rotselaar. In onze facebookgroep ‘Rotselaarse Robijntjes’ en in onze verstopte pakjes kunnen inwoners meer info vinden over ons initiatief. In onze groep kunnen ze ook eigen foto’s en creaties delen.”

Vanaf 1 mei kan  men vervolgens ergens in één van de Rotselaarse deelgemeenten een ‘Rotselaars Robijntje’ vinden. "Je mag dat mee naar huis nemen", gaan ze verder. "Men kan een foto van de verrassing delen op de facebookgroep ‘Rotselaarse Robijntjes’ of mailen naar Rotselaarserobijntjes@gmail.com. Dan is het de bedoeling dat je zelf een geschenkje gaat verstoppen.Het zou fantastisch zijn als massaal veel inwoners spontaan zelf cadeautjes zouden gaan verstoppen. Eigen creaties zijn hierbij uiteraard ook erg leuk. Deelnemers vermelden zeker op hun pakje ‘ik ben een Rotselaars Robijntje’.Een volledig coronaproof activiteit."

Lees meer over