Electrozaak Wouters sluit de deuren na meer dan 65 jaar

Wouters Electro
Wouters electro, aan de Stationsstraat in Rotselaar, houdt op met te bestaan. Dat hebben de uitbaters zelf laten weten.

Hubert Wouters hielp eerst zijn oudere broer Frans in zijn electrozaak Barco-Tremelo.

In 1957 zocht en vond hij een pand om zijn eigen winkel te openen aan de Stationsstraat in Rotselaar. Hier bouwde hij samen met zijn echtgenote Florentine Van Vlasselaer een mooie zaak uit. Ze verkochten er wasmachines, verlichtingsarmaturen, radio’s, televisietoestellen en zoveel meer. De opkomst van de tv zorgde toen dat de televisietoestellen als zoete broodjes over de toonbank gingen. De winkel én Hubert werden al snel ‘Den Barco’ genoemd, naar het Belgische merk van televisietoestellen dat ze verdeelden.

De winkel barstte na enkele jaren uit zijn voegen en ook voor het gezin waar een vierde kindje op komst was, werd de woning te klein. In 1962 werd op het achterliggend werkhuis een verdieping gebouwd en nadien werd het oorspronkelijke winkelpand afgebroken om er een gloednieuwe winkel met woonhuis op te trekken. Tijdens de bouw hiervan werd het werkhuis ingericht als winkel en woonde Hubert met zijn gezin op de bovenverdieping.

Op 20 maart 1964 werd de nieuwe winkel met trots plechtig geopend. Al die jaren werden er ook regelmatig opendeurdagen georganiseerd en werd er aan talloze handelsbeurzen deelgenomen.

In 1977 sloeg echter het noodlot toe. Hubert liet het leven bij een verkeersongeval. Erik, toen 19 jaar, had net zijn diploma op zak en zette als jonge gast samen met zijn moeder de zaak verder. Guido schoot hen een tijdje later ook te hulp. Guido en Erik ‘van den Barco’ namen aldus de fakkel van hun vader over en bouwden gedurende 46 jaar verder aan de zaak. Guido deed de verkoop en boekhouding, Erik de leveringen en herstellingen. Ze vulden elkaar naadloos aan en werden bijgestaan door de rest van de familie. Om cadeautjes in te pakken kwamen Annie en Lucia helpen in de winkel terwijl de schoonzussen de decoratie van de toonzaal en etalage voor hun rekening namen. De laatste jaren staan ook de zonen van Guido en Erik altijd paraat om te helpen sleuren met zware toestellen langs smalle gangetjes en kronkelende trappen tot waar de klant zijn toestel hebben wil.

"In 2023 is het echter tijd om dit mooie hoofdstuk af te sluiten en gaan na 66 jaar de deuren van de winkel definitief dicht. Na zoveel jaren veel en hard werken is het nu tijd voor wat meer rust", klinkt het.

"Helemaal in de lijn van de goede service die Wouters electro al die jaren bood, zullen de klanten nog een tijd terecht kunnen bij Erik voor onderhoud en herstelling van de toestellen die bij Wouters electro aangekocht werden. En omdat Wouters electro heel veel betekende voor de familie, willen ze dit verhaal in schoonheid neerleggen", besluiten ze.

De winkel sluit op zaterdag 27 mei, maar op maandag 29 mei worden de klanten van Wouters electro in een aangepast kader uitgenodigd om hen met een receptie hartelijk te bedanken voor de jarenlange trouw.

Vanaf Rotselaar kermis op 2, 3, 4 en 5 juni wordt de winkel tijdelijk omgetoverd tot een pop-up bar met de toepasselijke naam BAR&CO.

Wouters

Lees meer over