Dekentjes uit Rotselaar ten voordele van vzw Het Zavelhuis in Herent

8 januari 2021 | 17u12 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
6 jonge ondernemers
Door via hun mini-onderneming Cozzzy zachte dekentjes te verkopen, willen laatstejaarsstudenten aan het Montfortcollege de vzw Het Zavelhuis ondersteunen.

Ieder jaar starten jongeren in tal van middelbare scholen een eigen bedrijfje op, waarbij ze een product of dienst kiezen en hun eigen mini-onderneming zo goed mogelijk moeten beheren. Leren door te doen als het ware.

Ook in het Montfortcollege in Rotselaar gebeurt dit jaarlijks. Eén van de mini-ondernemingen die er zo is ontstaan is Cozzzy. De zes laatstejaarsstudenten achter dit bedrijfje, Heleen, Fien, Marje, Wout, Sebastiaan en Julie, lieten zich bij de keuze van hun product inspireren door, hoe kan het anders, de coronacrisis. “Door corona werd het verluchten van klaslokalen, en woningen, heel belangrijk”, vertelt Julie. “ Dat betekent dat de ramen moeten openstaan, waardoor het heel koud kon worden tijdens de les. Zo zijn we op het idee gekomen om dekentjes als product te kiezen.”

Hun inspiratiebron zorgde echter ook voor bijkomende problemen. “Corona bemoeilijkte de verkoop van onze dekentjes wel”, gaat ze verder. “Zo wilden we voor Kerstmis op enkele markten verkopen, maar dat kon door corona niet. Ook de coronamaatregelen die op school gelden, maakten het moeilijker om dekentjes aan onze medeleerlingen te verkopen. Iedereen heeft immers een vast lokaal. Omdat we ons hierdoor niet zo veel door de gangen moeten verplaatsen, zien leerlingen onze affiches niet hangen. We mogen ook niet langs gaan in de klassen om wat meer uitleg te geven. Het lukt wel hoor, maar het maakt het allemaal ingewikkelder.”

Naast goede verkoopcijfers, hebben de jonge ondernemers immers nog een heel goede reden om te slagen in hun opzet. Zo zullen ze 10% van hun omzet afstaan aan de vzw Het Zavelhuis. “We hebben hiervoor gekozen omdat deze vzw niet zo bekend is en toch wel veel hulp kan gebruiken”, besluit ze. “De vzw wil een thuis bieden aan 15 jongeren met een beperking, hiervoor bouwen ze een woning in Herent. Dus die extra centjes zullen goed besteed worden.”

Wie de mini-onderneming en de vzw wil steunen, kan terecht op https://cozzzy.be/

Lees meer over