Danone Rotselaar koopt groene stroom van omwonenden

20 mei 2021 | 09u34 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
danone rotselaar
Danone gaat in samenwerking met de lokale energiecoöperatie ECoOB en burgerbeweging Klimkracht 614 zonnepanelen plaatsen op de daken van haar vestiging in Rotselaar.
Hiermee zal jaarlijks 250.000 kWh groene stroom opgewekt worden die in de productiesite gebruikt zal worden, als onderdeel van de reeds 100% hernieuwbare elektriciteit van de site. Dit komt overeen met een gemiddeld jaarverbruik van 71 gezinnen.

Danone wil zich niet enkel engageren om om te schakelen naar meer hernieuwbare energie. Het wil omwonenden ook de kans geven om mee te participeren door via de aankoop van één of meerdere aandelen van de coöperatie zelf eigenaar te worden van enkele zonnepanelen op het dak van de site. Via een dividend kunnen ze deelnemen in de winst. Eind juni worden de zonnepanelen officieel ingehuldigd op de site van Danone, dit in aanwezigheid van burgemeester Jelle Wouters van Rotselaar.

Met dit project stelt energiecoöperatie ECoOB zich voor het eerst voor aan de inwoners van Rotselaar en Haacht. ECoOB doet dat samen met burgerbeweging Klimkracht uit Rotselaar-Haacht, die een belangrijke rol speelt in de realisatie van dit project. “We willen als burger ons steentje bijdragen om de impact van de klimaatopwarming tegen te gaan door de omslag naar meer hernieuwbare energie in de regio te versnellen. We nodigen de inwoners van Rotselaar en Haacht uit om energie mee in eigen handen te nemen,” verduidelijkt Heidi Vande Putte van Klimkracht. 

Wie meer wil weten kan deelnemen aan een digitale infosessie op donderdag 27 mei via www.ecoob.be/infodanone. De sessie voor de inwoners van Rotselaar start om 19u30. De sessie voor de inwoners van Haacht start om 20u45. Inschrijven is niet nodig. ECoOB en Klimkracht vertellen hoe ze werken en op welke manier je als burger kan participeren in het project. 

Lees meer over