XenomatiX gaat ontwikkelingsovereenkomst aan

28 januari 2020 | 11u43 | Gepost door redactie
XenomatiX gaat ontwikkelingsovereenkomst aan
Marelli, een wereldwijd toonaangevend bedrijf van tier-one automotive technologie, en XenomatiX, leverancier van “solid state LiDAR”, hebben aangekondigd dat ze een technische en commerciële ontwikkelingsovereenkomst aangaan op het gebied van autonoom rijden.
Het bericht XenomatiX gaat ontwikkelingsovereenkomst aan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het Heverlees bedrijf XenomatiX zal aan Marelli`s Automotive Lighting divisie de “solid state LiDAR” modules voor bestuurdersondersteuningssystemen (ADAS) en autonome aandrijvingstoepassingen (AD) verschaffen. Ze zullen hun competenties en technologieën combineren tot modulaire LiDAR systeemoplossingen, die tegemoetkomen aan de toekomstige wereldwijde automotive behoeften. Ze zullen daarbij ook gebruik maken van de kunstmatige intelligentie (AI)  waarnemingstechnologie van “Smart Me Up”, de Franse start-up overgenomen door Marelli 2018.

LiDAR sensoren worden over het algemeen gebruikt in de automobielindustrie voor ADAS en AD toepassingen. Toepassingen zoals rijstrookwisselhulp, snelwegpiloot, of file-assistant zullen voortaan sterk afhankelijk zijn van de  lidarsystemen.

 

Het bericht XenomatiX gaat ontwikkelingsovereenkomst aan verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over