Café Courage nu ook open voor voetbalkantines

3 April 2020 | 12u48 | Gepost door redactie
“Stop met alcoholarm bier alcoholvrij te noemen”
Ruim een week geleden lanceerde AB InBev het digitaal platform www.cafecourage.be om de cafés te ondersteunen. Al meer dan 2.000 cafés doen mee en er werden al meer dan 53.000 virtuele pintjes besteld. Vandaag opent Café Courage haar deuren ook voor de kantines van de voetbalclubs die hun seizoen onverwachts vroeger stopgezet zien. AB InBev wil hen met de steun van de KBVB en zijn regionale federaties (Voetbal Vlaanderen en ACFF) op die manier een duwtje in de rug geven.
Het bericht Café Courage nu ook open voor voetbalkantines verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op www.cafecourage.be?utm_source=rss&utm_medium=rss kan elke caféganger virtueel een Stella Artois, Jupiler, Diekirch, Ginette Lager en Jupiler 0,0% bestellen ter waarde van 2,5 euro. AB InBev stort de betaling van de consument integraal door naar de cafés via een externe partij. Zo helpt de brouwer de kasstromen van de cafés te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Daarenboven doneert AB InBev voor elke bestelling die een consument plaatst, dezelfde consumptie aan gratis goederen aan dat café tot het nationaal 3,6 miljoen pinten bereikt.

Aangezien de Belgische voetbalcompetities stopgezet zijn en gezellig samenzijn in de kantine er even niet inzit, opent Café Courage nu ook haar deuren voor de voetbalkantines. Voetbalfans kunnen nu al virtueel in hun kantine hun pintje bestellen en het consumeren wanneer de voetbalcompetities opnieuw herstarten.

Josse Peremans, marketing manager Stella Artois, Jupiler en Diekirch: “AB InBev wil de horeca ondersteunen door een systeem van voorafbetaling van pintjes te lanceren. Als ’s werelds grootste bierbrouwer hebben wij een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze partners. Mensen bestelden op dit moment al liefst 50 000 pintjes via ons platform, dat is een enorm succes. Voetbalclubs vormen een belangrijke verbindende factor voor onze lokale gemeenschappen. We hopen dan ook dat mensen nu ook massaal hun favoriete voetbalclub en kantine zullen ondersteunen.”

De Koninklijke Belgische Voetbalbond en zijn regionale federaties zullen alle voetbalclubs contacteren om deel te nemen aan Café Courage. Manu Leroy, marketing en communicatiedirecteur KBVB: “De kantines zijn voor onze voetbalclubs een belangrijke bron van inkomsten. In deze nooit geziene en moeilijke tijden voor de Belgische voetbalclubs is Café Courage een mooi initiatief om hen een hart onder de riem steken. Café Courage moedigt mensen aan om nu al virtueel in hun favoriete kantine hun pintje te bestellen en het te consumeren wanneer de voetbalwereld weer op volle toeren draait. We zetten dan ook graag onze schouders onder dit initiatief van onze partner AB InBev, samen met de regionale federaties Voetbal Vlaanderen en ACFF.”

Het bericht Café Courage nu ook open voor voetbalkantines verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over