Proeven van een nieuw streekproduct aan de watertoren in Landen

23 April 2021 | 10u56 | Gepost door redactie
Srteekproduct jenever
Ambachtelijke jenevers Wintmolders pakt uit met een eigen graanjenever ‘van korrel tot borrel’. De graanjenever wordt verkocht in een stijlvolle stenen fles met een afbeelding van de watertoren van Landen erop. Een nieuw Straffe Streek product.

Het college van burgemeester en schepenen mocht in primeur de jenever proeven. De locatie was snel gekozen: de watertoren . Kris Wintmolders is één van de weinigen in Vlaams-Brabant die zijn moutwijn nog volledig zelf stookt. De moutwijn zorgt ervoor dat de jenever een complexe en volle graansmaak krijgt. Daarnaast wordt er nog een distillaat van jeneverbes toegevoegd. Dit zorgt voor een heerlijke, zachte smaak.

In het gamma van ambachtelijke producten zitten appel-, citroen-, kersen- en kweeperenjenever, koffielikeur, speculaasjenever, arancello en limoncello. De 4-provinciënstad Landen als uitvalbasis voor de productie geeft voldoende mogelijkheden om aan lekker, sappig fruit te komen.

Het gebruik van streekproducten biedt heel wat voordelen. De ecologische voetafdruk wordt ermee verkleind en het geeft ook een identiteit aan de streek. Info: www.straffestreek.be

Lees meer over