Gedaan met plakken: scan en win tijdens feestmaand in Landen

De voorstelling van de eindejaarsactie in Landen

Traditioneel vindt in december in Landen een grootschalige eindejaarsactie plaats georganiseerd samen met de vzw Landen Leeft of de Landense handelaars. Dit jaar is de organisatie van die wedstrijd digitaal. Maar geen nood, wie geen smartphone heeft kan toch meedoen. In totaal is een prijzenpot van 10.000 euro te winnen tijdens de feestmaand. Tijdens deze maand kan men voor sfeer ook terecht op het Stationsplein tijdens Winterlanden.

“De afgelopen jaren hadden we ‘plak en win’ acties waarbij we met kilo’s plakkaarten en spaarpunten zaten. Van daardat we nu opteren voor een digitale actie: veel ecologischer. De actie loopt van 1 tot 31 december. Het volstaat bij iedere aankoop de QR code bij de handelaars in te scannen. Men kan wel maar één keer per dag bij dezelfde handelaar scannen, maar verder kan men zoveel mogelijk gaan scannen. Er komt trouwens een extra prijs voor wie de meeste scans verzamelde”, aldus schepen Gary Peeters (CD&V).

Deze actie kadert in het LEADER-samenwerkingsproject ‘Helemaal van Hier’. Naast Landen organiseren ook de gemeenten Zoutleeuw en Bierbeen de ‘scan en win’ actie. Deze acties worden ondersteund door Europa en de provincie, om de lokale handel te promoten.

Gewoon na het scannen van de QR code bij een handelaar, kan men de App. Happy Hageland installeren. Het werkt heel eenvoudig, en wie geen smartphone heeft wordt geholpen door de lokale handelaar.

Lees verder onder de foto

Winterlanden
Winterlanden aan het Stationsplein

Winterlanden

“Dit jaar kiest lokaal bestuur Landen ervoor om het Stationsplein niet één maar twee weekends om te toveren tot het gezelligste plein van Landen, met Winterlanden.. Twee weekends lang kerstbeleving langs gezellige chalets, een super leuk animatieprogramma en veel eten en drinken. Het kost niet meer om twee weekends te organiseren en zo krijgen de deelnemende verenigingen, handelaars en ondernemers meer steun. Er zijn 25 standen voorzien op het Stationsplein en alles is omzeggens volgeboekt”, aldus schepen Gary Peeters.

“Met de extra opbrengst van het standgeld gedurende twee weekends in plaats van één, gaan we de 350 personeelsleden van de stad op vrijdag 9 december een extra kerstdrink aanbieden”, belooft de schepen.

Winterlanden vindt plaats tijdens de weekends  van 9-10-11 december en  16-17-18 december. Elka dag  is er wel iets speciaals te doen: een optreden, kinderfeest, après-ski … (CH)

Lees meer over