Kringwinkel “PLUS” opent in Landen vanaf september

De kringwinkel aan de loodsen
In september opent De Kringwinkel “PLUS” in Landen. De Kringwinkel “PLUS” wordt een circulair belevingscentrum. Je vindt het nieuwe concept in loods F op Domein ’t Park ,ingang langs de Koningin Astridlaan, vlakbij het vaccinatiecentrum. Iedereen zal er minstens tot 30 april 2022 terecht kunnen om de leukste tweedehands spulletjes op de kop te tikken, om herbruikbare goederen te schenken en nog heel wat andere circulaire momenten te beleven. Voorlopig kunnen er nog geen goederen voor de kringwinkel aangeleverd worden.

De Kringwinkel Hageland was al langer op zoek naar een locatie om een vierde Kringwinkel te openen. Om alle aangeboden herbruikbare spullen voldoende kansen op een tweede leven willen geven, was een uitbreiding van de winkelruimte noodzakelijk. Deze extra ruimte is nu gevonden in Landen. De stad zelf was al even vragende partij om samen met anderen een project rond tewerkstelling en milieu op poten te zetten. Zo ontstond het idee om een circulair belevingscentrum te openen in de loodsen van het voormalig militair domein. Domein ‘t Park is makkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet als met de auto. Ideaal dus voor toekomstige kopers en gevers, maar ook voor de medewerkers. Want dankzij deze pop-up Kringwinkel kan er lokaal tewerkstelling en opleiding geboden worden aan personen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt.

De Kringwinkel “PLUS” zal maar liefst 1140 m² groot zijn en zal open zijn van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. De Kringwinkel “PLUS” wordt meer dan een winkel voor tweedehands spulletjes. Het is de bedoeling om loods F uit te bouwen tot een circulair belevingscentrum waar ook anderen met goede ideeën rond het herwinnen van grondstoffen en talenten welkom zijn, zoals een repair café, workshop, atelier, labo,….  Voor de inrichting van de locatie wordt er voornamelijk gewerkt met gerecycleerde materialen en materialen die perfect terug grondstof kunnen worden na gebruik.

Lees meer over