Onderneemster Tania maakt carrièreswitch door corona

BeeDaisy
Tot voor kort was Tania Gielis uit Erps-Kwerps werkzaam in een bedrijf dat volledig afhankelijk was van de luchtvaartsector. Toen die stilviel door corona, bleef ook de telefoon op het bedrijf bij Tania stil. In de lockdownperiode besloot ze om een langgekoesterde droom achterna te gaan.

"Ik ben half april begonnen met een webshop met duurzame en herbruikbare producten: Bee Daisy. Ik speelde al lang met het idee om iets te doen met duurzame producten, maar door de drukte kwam het er nooit van. En toen kwam corona, of hoe uit iets slecht toch iets goeds kan komen. Ik heb me verder verdiept in de ecologische levensstijl en heb tal van leveranciers bezocht, vooral om na te gaan hoe er geproduceerd wordt en met welke materialen er gewerkt wordt. Ook producten die op dieren getest worden zijn een no-go. We werken voornamelijk met producten die in eigen land of in de EU geproduceerd worden." 

Bij Bee Daisy vinden ze dat mensen moeten samenwerken om de wereld een stukje beter en gezonder te maken. "Veel mensen denken dat de stap naar een duurzame levensstijl ingewikkeld is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Met onze ecologische producten willen wij de stap naar een duurzaam en milieubewust leven gemakkelijker maken. Maar wacht... je levensstijl veranderen lukt niet van de ene op de andere dag. Je moet jezelf wat tijd gunnen. Doe het met kleine stapjes en op je eigen tempo. Maar doe vooral wat goed voelt voor jezelf! Dit is volgens ons de enige manier om het vol te houden.

Leven wij al volledig zero-waste? Neen, maar we proberen al wel veel bewuster te kopen en 2 keer na te denken als we iets aankopen. Als wij een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het milieu, dan kunnen anderen dat ook."

De laatste jaren heeft Tania, door te werken in onder andere de luchtvaartsector, gemerkt dat er enorm veel wordt weggegooid. "Het gaf ons soms een heel ongemakkelijk gevoel. De vraag kwam bij ons op of wij hier als individu of familie iets aan konden veranderen. De grote problemen kunnen wij misschien niet oplossen, maar we kunnen al op onze eigen vierkante meter eens kijken en zien welke bijdragen we daar kunnen leveren. Zo ontstond het idee om daarmee aan de slag te gaan, en zo ontstond onze webshop met ecologische producten. We hebben ons tot doel gesteld om milieuvriendelijke en duurzame producten aan te bieden voor alle alledaagse activiteiten in huis. Voor de verpakking van onze producten, kiezen wij voor milieuvriendelijke alternatieven: gerecycleerde materialen en zeker geen plastiek."

 Tania Gielis

Bee Daisy

Over de naam hebben ze goed nagedacht. "We wilden er niet zoals bij velen het woord ECO in, want dan ben je de zoveelste in rij.

Bee Daisy: "De Bee staat natuurlijk voor de bijtjes en Be(e) van het 'zijn'. En Daisy: mijn meter noemt Margriet, ook altijd een bezige "bij", net als ik ... stilzitten zit niet in onze genen. Dus Bee Daisy: het bewust bezig met de natuur.

Lees meer over