Britse winkel moet deuren tijdelijk sluiten door Brexit

12 februari 2021 | 08u58 | Gepost door annpeeters
Stonemanor
Een week geleden was winkelmanager Ryan Pearce genoodzaakt om zijn winkel Stonemanor in Everberg te sluiten door Brexit. De winkelrekken waren leeg, leveringen bleven achterwege. Ook de winkel in Sint-Genesius-Rode bleef dicht.

Dat de Brexit ook gevolgen zou hebben voor ons land, stond in de sterren geschreven. Winkelmanager Ryan Pearce werd er jammer genoeg in zijn winkel al mee geconfronteerd. Voor het eerst in 39 jaar moesten de twee winkels van Stonemanor, die normaal goed gevuld zijn met geïmporteerde Britse producten, een weekend de deuren sluiten. 

De leveringsproblemen begonnen al in januari, vlak na de ondertekening van het Brexit-akkoord. Normaal wordt er twee keer per week een volle vrachtwagen geleverd, sinds januari staat op die vrachtwagen welgeteld 1 pallet goederen. Hoe hard de uitbater ook probeert om via ander wegen aan producten te raken, de leveringen blijven moeizaam verlopen. 

Als de winkeluitbater goederen binnen krijgt, opent hij zijn winkel om de goederen te verkopen. Momenteel liggen er worsten en spek in de rekken. Bij elke levering plaatst de uitbater een post op social media, zodat klanten niet tevergeefs naar de winkel komen en zodat ze weten wat er op dat moment beschikbaar is. Een levering bevestigen, durft de man pas als ze door de douane geraakt is. 

Ryan was deze week te zien op BBC, waar hij aantoont wat Brexit doet met expatgemeenschappen in Europa. Het fenomeen kreeg de naam #custardcreamgate.

levering van worsten

Lees meer over