Bar Bruis heeft nieuwe troef: een paardenstaanplaats

Bar Bruis
Bar Bruis in Erps-Kwerps heropende na de coronalockdown met een groot terras, een paddock voor paarden en verlengde openingsuren. Bovendien heeft Natuurpunt, vanaf Bar Bruis, de hele zomer lang een fietstocht in de buurt uitgestippeld, waarmee er leuke prijzen te winnen zijn.

Bar Bruis, aan de Lelieboomgaardenstraat in Erps-Kwerps, opende vorig jaar de deuren. Kiki Hanekamp en Katrien Goemaere zegden hun werk op en openden een mooie bar in natuurgebied De Groene Vallei. Voor een jong bedrijf kwam de coronacrisis erg ongelegen, maar de dames sloegen er zich doorheen. Bar Bruis heropende met een groot coronaproof terras en verlengde openingsuren.

Nieuwe troef

Naast het lekkere eten, de ijsjes, het gebak en de uitgebreide drankkaart, heeft Bar Bruis er een nieuwe troef bij. Serge Van Emelen, ruiter, koetsier en eigenaar van Horseventures, heeft er samen met enkele vrijwilligers, waaronder Dirk, Stefaan en de 81-jarige Felix Peeters, een staanplaats voor paarden gemaakt. Paardeneigenaars kunnen er vanaf nu hun paard veilig achterlaten, terwijl ze iets drinken of eten in of aan Bar Bruis. "Door Erps-Kwerps loopt een ruiter- en menroute, de paddock komt dus goed van pas", zegt Serge Van Emelen.

Zomerfietszoektocht

Wil je er deze zomer graag eens op uit in eigen streek? Dan kan je via deze fietszoektocht voor het hele gezin kennismaken met een paar natuurpareltjes in de streek tussen Mechelen - Brussel - Leuven.

De tocht gaat langs vlakke wegen en bedraagt ongeveer 23 km - voor jong en oud. Start en aankomst aan bezoekerscentrum Groene Vallei. Deelname kan vanaf 1 juli tot 30 september. Elke dag vanaf 11u, behalve op maandag en dinsdag.

Bij deelname maak je kans op een mooie prijs! Inbegrepen in de deelnameprijs is een goodiebag en een drankje  op het gezellige terras van Bar Bruis. 

Leden van het bezoekerscentrum betalen 5 € per deelnemende groep (of per deelnemingsformulier), niet-leden 10 €.

Bar Bruis

Serge Van Emelen

Serge

terras bar bruis