Uitbreiding terrassen overlegd met horeca-uitbaters

29 mei 2020 | 07u15 | Gepost door redactie
Uitbreiding terrassen overlegd met horeca-uitbaters
Iedereen wacht op groen licht van de Veiligheidsraad om de horeca opnieuw te kunnen openen. Ook in Holsbeek. Nationale politici, Horeca Vlaanderen en de gezondheidsexperten bespreken momenteel hoe en wanneer dit kan.
Het bericht Uitbreiding terrassen overlegd met horeca-uitbaters verscheen eerst op Leuven Actueel.

“In Holsbeek hebben we deze beslissing alvast niet afgewacht en namen we contact op met onze horeca-uitbaters om te bekijken op welke manier hun terrassen tijdelijk en op een voor iedereen veilige en comfortabele manier op het openbaar domein geplaatst konden worden”, zegt Anne Van Goidsenhoven, Schepen economie (KMO), werkgelegenheid, ambulante handel en kermissen.

De uitbaters van het Buurthuis en het Klokhuis in Nieuwrode dienden alvast een voorstel van inplanting van tafels en stoelen en overdekte ruimte in.

“We bekeken hoe dit praktisch mogelijk was, daarbij rekening houdend met de wensen van de buurt, de kerkfabriek en de marktkramers. De marktkramers moeten immers makkelijk met hun kramen het marktplein kunnen oprijden.”

Het gemeentebestuur heeft aan beide cafés in Nieuwrode Dorp een voorstel gedaan, waarbij gedurende twee maanden het terras tweemaal zo groot wordt als de voorbije jaren.
“Bijkomend staan we toe om op drukke momenten de straat af te sluiten, waardoor de uitbaters op een terras kunnen rekenen van vier keer zo groot. Op deze manier willen wij tegemoetkomen aan de vraag van de horeca-uitbaters om na een lange periode van lockdown in goede en veilige omstandigheden weer op te starten.”

Het bericht Uitbreiding terrassen overlegd met horeca-uitbaters verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over