“Lever je binnen de vijf jaar geen duurzame wijn? Vergeet het dan maar”

Marc Dulst in Montpellier
Dat stelt Marc Dulst van 'DULST wijn met advies'. Als enige Belgische wijnimporteur was hij uitgenodigd door Ad’Occ op de dertigste editie van ‘Millésime Bio’, de vakbeurs voor duurzame en biologische wijnen in Montpellier.

“Producenten die absoluut niets aan hun traditionele productiemethodes willen veranderen, zijn gedoemd te verdwijnen”, zo stelt Marc Dulst van DULST wijn met advies. “De toekomst is aan wijnbouwers die bewust kiezen voor diversiteit en duurzame wijnbouw. Zij produceren nu al wijn die met de top kan wedijveren en ze zullen alleen maar marktaandeel én waardering winnen. Schakel je als wijnbouwer tegen 2028 niet over op de productie van duurzame wijn, dan val je uit de boot.”

Millésime Bio is met bijna 1.500 wijnbouwers uit 19 verschillende landen een van de grootste beurzen ter wereld voor duurzame wijnbouw. De beurs vond plaats van 30 januari tot 1 februari. Ad’Occ, de organisatie, had 30 wijnimporteurs van overal ter wereld uitgenodigd voor het 30-jarige bestaan van de beurs.

“Het was een eer om daar als enige Belg op uitnodiging te zijn. Al verschillende edities kom ik naar deze interessante beurs en ik zie het aantal wijnbouwers dat duurzaam produceert sterk toenemen. Die evolutie is niet meer te stoppen. Bovendien juich ik ze van harte toe, de kwaliteit mag er zijn”, verklaarde Dulst.

Lees meer over