Bezwaar van buurtbewoners tegen bouw van nieuwe supermarkt in Oud-Heverlee vernietigd

Waversebaan

In de lopende betwisting rond de vergunning voor de bouw van een OKay supermarkt in Oud Heverlee heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen het bezwaar van een koppel vernietigd. Kortom: de bal ligt opnieuw in het kamp van de provincie.

Het begint ondertussen een hele saga te worden, waarin de bewoners van Oud-Heverlee de dupe worden, daar er immers geen warenhuis ligt.

Er werd een vergunning door de provincie Vlaams-Brabant afgeleverd voor een bouw van een OKay afgeleverd op een locatie aan de Waversebaan. Een koppel uit de buurt ging hiertegen in beroep. De Raad voor Vergunningsbetwistingen verwierp dat beroep, nu ligt alles weer in de handen van de provincie. De gemeente Oud-Heverlee blijft bij zijn standpunt voor de vergunning.

“Ik hoop voor iedereen in Oud-Heverlee dat dit relatief snel opgelost raakt. We staan achter het welzijn van onze bewoners en dat betekent ook dat we willen dat er zo snel mogelijk een winkel komt in Oud-Heverlee. Het is heel erg voor de bewoners, vooral de ouderen of diegenen die niet zelfstandig aan een winkel raken, dat ze verstrikt zitten in een administratieve veldslag. Een winkel is trouwens ook een ontmoetingscentrum en heeft dus meer dan één functie. Hopelijk komt er zo snel mogelijk duidelijkheid", zegt burgemeester Bart Clerckx (CD&V).