Provincie houdt Tour de Crème: 18 adressen in onze provincie waar je hoeve-ijs kan eten

ijs
Tour de Crème is een provinciaal netwerk dat18 adressen bundelt van waar men hoeve- of streekijs met melk recht van de koe of het schaap kan verkrijgen. Bovendien is elk adres gelinkt aan een fiets- of wandeltocht in de buurt.

​“Tour de Crème bestaat nu al zes jaar. En de familie groeit”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Land- en tuinbouw (CD&V). “Op dit moment bundelt het netwerk 18 adressen waar de liefhebber van hoeve- of streekijs kan genieten. Dat is het hoogste aantal sinds de start in 2017. De melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. Dit jaar zijn er twee nieuwe adressen waar men schapenijs kan verkrijgen. Ideaal voor mensen met een koemelkintolerantie.”

Het provinciale netwerk van Tour de Crème omvat 18 adressen

Het provinciale netwerk van Tour de Crème omvat 18 adressen

Wist je dat 62% van de Vlaams-Brabanders in de eerste plaats kiest voor een bolletje vanille-ijs? Dat blijkt uit een rondvraag bij leden van het netwerk Tour de Crème. ​
​​
​“Daarna mag het iets frivoler want het leeuwendeel van de bezoekers vraagt twee bolletjes”, weet gedeputeerde Tom Dehaene. “Daarbij één absolute topper. Liefst één op vier opteert voor stracciatella als tweede smaak. Elk adres heeft ook een lokale specialiteit, zoals ijs op basis van kinderbueno, gekonfijte gember of rabarber. We raden iedereen aan om dit zelf te ontdekken.”

Lees meer over