2000 Vlaamse leerlingen trekken op talentenstage naar Albert Heijn

kinderen kassa
Op 25 mei stellen alle Albert Heijn-winkels in België (dat zijn er 74) de deuren open en ontvangen ze zo’n 2000 leerlingen uit 100 klassen van het vijfde of zesde leerjaar voor een stagemoment.

Het is een uniek gebeuren want na een goede voorbereiding zijn de leerlingen nu klaar om in de praktijk de AH-medewerkers even te ‘vervangen’. Je zal de leerlingen treffen in alle functies in de winkels: van kassapersoneel over kwaliteitsmedewerker tot manager. De winkelmedewerkers zelf worden die dag niet werkloos, ze staan als ‘droomcoach’ in voor de begeleiding van de leerlingen en evalueren het inzetten van hun talenten.

De Talentenstage is een onderwijsproject van Vlajo (Vlaamse jonge Ondernemingen) Supermarktketen Albert Heijn ondersteunt het project. Hun ervaring in deze Talentenstage helpt hen om hun eigen talenten te ontdekken en een juistere studiekeuze te maken naar het middelbaar toe. Zo worden leerlingen uitgedaagd om buiten de school hun talenten te ontplooien en kunnen ze aan den lijve ondervinden dat attitudes zoals stiptheid, netheid, initiatief nemen, leiding nemen, onder leiding kunnen werken… niet enkel op school maar ook in het bedrijfsleven en het dagelijkse leven belangrijk zijn. Na een reeks voorbereidende lessen, hebben ze op basis van hun interesses en hun talenten gesolliciteerd voor een bepaalde functie bij Albert Heijn.

Lees meer over