Twintig keer meer ritten met bezorgdienst Uber Eats in Leuven op vijf jaar tijd

Uber Eats
Aanstaande zondag, 11 december, viert Uber Eats zijn vijfjarig bestaan in de stad Leuven. Uber Eats groeide er de vijf voorbije jaren aan een ongelooflijk snel tempo. Dat Leuvenaars zo nu en dan genieten van een lekkere afhaalmaaltijd is meer dan duidelijk, want het aantal bestellingen, en het aantal restaurants en koeriers die gebruik maken van de Uber Eats app is er aanzienlijk toegenomen. 

"De stad Leuven biedt al jaar en dag ruime keuze aan de beste restaurants en verschillende keukens, maar ook aan talloze streekproducten - denk maar aan de heerlijke 'Leuvense Fonskes' of het Leuvens bier dat over heel de wereld wordt gedronken. De afgelopen vijf jaar is Uber Eats steeds meer deel gaan uitmaken van deze rijke gastronomie. Het bezorgplatform zag het aantal ritten met maar liefst twintig vermenigvuldigen sinds de lancering in de universiteitsstad. Bovendien zijn er vandaag negen keer meer Uber Eats-koeriers dan bij de start van het bezorgplatform in Leuven. Ook de samenwerkingen met restaurants kende een enorme groeispurt", zegt associate consultant Florence Baekelandt.

Veel verschillende keukens hebben een flinke boost gekregen sinds de lancering van Uber Eats in Leuven. Poké bowls staan veruit bovenaan als het populairste gerecht, de gezonde snelle hap valt duidelijk in de smaak bij de Leuvenaars.

Ook klassiekers zoals hamburgers en pizza doen het zeer goed. Vermoedelijk zitten de vele hongerige studenten die de universiteitsstad telt, daar voor iets tussen. 

Enkele leuke weetjes 

"Met zijn veelzijdige karakter is Leuven een ware trekpleister voor zowel de inwoners van de stad, als studenten en (dagjes)toeristen uit het binnen - en buitenland. Een ontspannende wandeling in het Groot Begijnhof, gezellig aanschuiven aan 'de langste toog van Europa' op de Oude Markt of een bezoek aan het M Leuven (Museum Leuven): er is voor elk wat wils. Dit is ook terug te zien in het aanbod van restaurants. Dit zou wel eens kunnen verklaren waarom Uber Eats zo'n opmerkelijk succes kent in de universiteitsstad. Een afhaalmaaltijd is slechts enkele muisklikken verwijderd. Met een steeds groeiend aanbod aan gerechten en restaurants is het bezorgplatform er dan ook een schot in de roos", weet Baekelandt.

Leuvenaars bestellen het liefst op maandagavond. Het lijkt erop dat ze dan graag even uitblazen van een hectisch weekend door thuis een lekkere maaltijd te laten bezorgen. Gezellig neerploffen in de zetel met een heerlijke afhaalmaaltijd lijkt de perfecte manier om even te bekomen van al het dansen op de Oude Markt en het wandelen door de prachtige stad. Sinds de start van Uber Eats in Leuven zijn de drie drukste dagen voor bestellingen dan ook allemaal maandagen geweest. 

Bovendien is het opvallend hoe trouw de inwoners van Leuven zijn aan Uber Eats. De grootste fan van het platform in Leuven plaatste sinds de lancering van het bezorgplatform namelijk al 595 bestellingen. De koeriers van Uber Eats legden samen al meer dan 453.512 kilometer af om dwars door de prachtige Leuvense binnenstad de bestellingen op tijd bij de klanten te krijgen. Dat zijn meer dan tien rondjes rond de wereld.

Lees meer over