Staatssecretaris Sammy Mahdi bezocht miniondernemers in Leuvense middelbare school

spc
Sammy Mahdi, Staatssecretaris voor asiel en migratie (CD&V), ging op woensdag 4 mei langs bij het Sint-Pieterscollege in Leuven om de Leuvense laureaten van de Vlaamse finale miniondernemingen te leren kennen.

Miniondernemingen zijn doe-leerformules waarbij jongeren van de derde graad middelbaar onderwijs hun persoonlijke mogelijkheden verkennen aan de hand van een eigen onderneming. Ze worden ondernemer en richten een eigen miniatuurbedrijf op waarbij een ondernemingsidee wordt gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal.  

“Wie op zoek is naar creativiteit en frisse nieuwe ideeën, moet met de jeugd gaan praten”, zegt Staatssecretaris Sammy Mahdi. “Leerlingen op jonge leeftijd enthousiast maken voor het ondernemerschap is bijzonder belangrijk. Ze bekijken de samenleving vaak met een open blik, met veel creativiteit en zonder rekening te houden met alle mogelijke hinderpalen die ondernemerschap in de weg zouden kunnen staan. Jongeren laten dromen en durven doen, is zo belangrijk. Tegelijkertijd krijgen ze door deze projecten ook een realistisch beeld van ondernemerschap. Jongeren laten werken rond ondernemerschap draagt ook bij tot een bloeiende economie en verzekert onze toekomst. Wie weet kunnen we een zaadje planten en het talent van ondernemerschap aanwakkeren bij onze jeugd”, zegt Staatssecretaris Sammy Mahdi. 

Twee miniondernemingen van de Leuvense middelbare school zijn geselecteerd voor de grote finale van Vlajo Miniondernemingen. Zij werden gekozen uit 600 teams en behoren nu tot de 16 laureaten in Vlaanderen. Het gaat om 7Layers (Duurzame accessoires gemaakt van afgedankte skateboards) en Jota (Platform om jonge kunstenaars te lanceren).  

Uit de 16 overgebleven teams zal één winnaar gekozen worden die Vlaanderen op de Europese finale in Estland mag vertegenwoordigen. De winnaars worden bekend gemaakt op het Vlajo Next Gen Fest in Walibi Waver op 14 mei, waar meer dan 3000 jongeren aanwezig zullen zijn.  

Lees meer over