Werchter Parklife zal niet herhaald worden

2 augustus 2021 | 09u11 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
werchter parklife
Bij de laatste normale, lees coronavrije, editie van Rock Werchter mocht de festivalorganisatie dagelijks nog 88.000 festivalgangers begroeten. Dit jaar zijn ze tevreden dat Werchter Parklife in totaal 63.000 betalende tickets opleverde. Of hoe corona veel perspectieven kan veranderen. Volgend jaar mikt de organisatie dan ook opnieuw op het gekende format van Rock Werchter.

Geen Rock Werchter, TW Classic of Werchter Boutique in het Festivalpark deze zomer. Daar stak het coronavirus alweer een stokje voor. Ter vervanging kwam er een coronaproof alternatief met 2500 zitjes die per vier werden opgesteld. Drank en eten bestellen gebeurde contactloos en werden bediend aan tafel door vrijwilligers van tal van verenigingen die op die manier toch nog een centje konden bijverdienen. 

Werchter Parklife werd het gedoopt en was er van 1 juli tot 1 augustus. Vijf weken lang. Steeds van donderdag tot zondag. De concertreeks klopte zondag 1 augustus af op 63.000 betalende bezoekers. 

Of het voor herhaling vatbaar is, vraagt de festivalorganisatie zichzelf al. Aan hun reactie te lezen zal dit antwoord eerder negatief zijn. Ook al waren veel festivalbezoekers heel enthousiast over het concept. Een glaasje cava drinken, uit een mooi cavaglas, terwijl de fles gekoeld blijft in een ijsemmer, met enkele lekkere tapashapjes erbij. Voor velen toch wel een leuke omkadering bij een goed concert. Maar voor veel anderen overheerste het gevoel van de beperkingen en het vele volk, van mensen ontmoeten en een pintje drinken, met hierbij de zoveelste frit met stoofvlees.

Werchter Parklife was goed voor nu maar volgend jaar doen we het weer zoals het hoort. Zo luidt het bij de concertorganisatie. Rock Werchter, met oa. Pearl Jam, Metallica, Twenty One Pilots en Faith No More is er van 30 juni tot 3 juli 2022. Ook TW Classic kent zijn datum. Op 25 juni 2022 zijn Nick Cave & The Bad Seeds headliner van het dagfestival. Placebo, Sleaford Mods en Whispering Sons zijn eveneens bevestigd. Meer festivalnieuws volgt na de zomer.

Lees meer over