Rotselaar ziet 'onvoldoende voortgang' in project van elf miljoen euro aan station Wezemaal

Wezemaal
De vernieuwing van de Wezemaalse stationsomgeving is een belangrijk mobiliteitsproject voor de gemeente Rotselaar. Op vraag van de gemeente, investeert Infrabel elf miljoen euro in onder andere een wegtunnel, een fietsbrug en de vernieuwing van het station.

"De gemeente Rotselaar stelt echter vast dat er momenteel onvoldoende voortgang is in de realisatie het project. Daarom uit de gemeente haar bezorgdheid naar projectverantwoordelijke Infrabel en aannemer Viabuild en wijst hen op hun verantwoordelijkheden om dit belangrijke project binnen de voorziene termijn te realiseren. De beperkte voortgang zorgt immers voor misverstanden. Rotselaar ontkracht formeel dat de werken zouden stilliggen omwille van de diepte van de tunnel of problemen met onteigeningen", zo klinkt het bij het gemeentebestuur.

De Lijn voorziet vanaf 15 april twee schoolritten voor buslijn 335 die halte 'Rotselaar-Heirbaan' bedienen van en naar Aarschot. 's Ochtends vertrekt de bus aan die halte op 7.30 uur, 's avonds stopt de bus er. De aanpassing is mogelijk omdat die bussen niet moeten doorrijden naar Leuven.

Lees meer over