Rotselaar herdenkt de wapenstilstand

herdenking wapenstilstand
Tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen er ook in Rotselaar veel slachtoffers, zowel burgers als militairen. Om deze vreselijke gebeurtenissen nooit te vergeten, organiseren de Nationale Strijdersbonden van Werchter en Rotselaar-Wezemaal, met steun van gemeente Rotselaar, jaarlijks op 11 november de herdenking van Wapenstilstand. 

Werchter

De herdenking vindt plaats op donderdag 11 november 2021 vanaf 9.45 uur met een plechtige eucharistieviering (mondmasker verplicht) in de Sint-Jan Baptistkerk om 10 uur, opgeluisterd door de Koninklijke fanfare Vlaamse Leeuw en in aanwezigheid van de Werchterse schoolkinderen. Aansluitend is er een eerbetoon met bloemenneerlegging voor de slachtoffers uit de beide wereldoorlogen, aan het monument bij de kerk.

Wezemaal

De herdenking op maandag 11 november 2021 start met een eucharistieviering (mondmasker verplicht) in de Sint-Martinuskerk om 10 uur. Daarna is er een optocht naar het oorlogsmonument in Wezemaal (kruispunt Steenweg op Nieuwrode-Beninksstraat) met ter plaatse het aansteken van de fakkel, het 'Te Velde', groet met de vlaggen en een bloemenhulde. Ook hier zijn leerlingen van beide basisscholen aanwezig.

Iedereen is welkom om de gesneuvelden een gepaste eer te bewijzen samen met het gemeentebestuur en de oud-strijdersbonden.

Lees meer over