Politie en parket onderzoeken of man (23) uit Rotselaar achtervolgd werd voor hij door het rood reed en crashte

Foto: De 23-jarige man in het ziekenhuis.
Op de kruising van de Stationsstraat en de Drielindenstraat, vlakbij de Danone, in Rotselaar is zondag omstreeks 17.45 uur een zware aanrijding gebeurd tussen twee voertuigen. Dat gebeurde nadat een 23-jarige man door het rood licht reed. Hij beweert dat hij achtervolgd werd door twee andere mensen. Politie en parket onderzoeken de zaak.

"Een 23-jarige man uit Rotselaar reed omstreeks 17.45 uur met zijn Mercedesbusje op volle snelheid door het rode licht aan de Drielindenstraat. Daarbij reed hij op het kruispunt met de Stationsstraat een andere wagen aan, met aan het stuur een 54-jarige vrouw uit Boortmeerbeek en op de passagierszetel een 55-jarige man, eveneens uit Boortmeerbeek. Ondanks de zware klap raakten de drie inzittenden slechts lichtgewond. De 23-jarige man werd na de zware klap toch naar het Gasthuisbergziekenhuis overgebracht, de 54-jarige vrouw uit Boortmeerbeek hield heel wat hoofdpijn over aan het ongeval. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd weggetakeld. De 23-jarige man verklaarde achteraf dat hij al een tijdje achtervolgd werd door Rotselaar, waardoor hij niet anders kon dan door het rode licht te rijden", zegt waarnemend korpschef Luc Verstraeten van politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo). 

De 23-jarige man beweert dat twee mensen, een man en een vrouw, hem achtervolgden vanaf de Mena. Hij roept getuigen op om zich te melden bij de politie van Rotselaar. Daarnaast wil hij de man bedanken die bij hem bleek na het ongeval en zijn hond in veiligheid bracht. Politie en parket hebben aangegeven de zaak serieus te nemen en alle verdachtmakingen te onderzoeken.

Lees meer over