Live-enrollment: Minister Annelies Verlinden laat pasfoto's maken in Rotselaars gemeentehuis

Annelies Verlinden
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kwam langs in het gemeentehuis van Rotselaar voor een demo van het systeem ‘live-enrollment’, waarbij een ter plaatse gemaakte pasfoto automatisch aan een identiteitsdocument wordt toegevoegd.

Live Enrollment is het systeem waarmee lokale besturen zelf zorgen voor de pasfoto, die vervolgens automatisch wordt geïntegreerd in documenten zoals de identiteitskaart, paspoorten, kids-ID … De dienstverlening is gratis, de pasfoto voldoet onmiddellijk aan de vele strenge geldigheidsvoorwaarden en het is een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen identiteitsfraude.

De gemeente Rotselaar stapte vorig jaar als een van de eerste gemeenten in het pilootproject en gaf feedback aan de FOD Binnenlandse Zaken voor de verdere verbetering en optimalisering van het systeem. Ondertussen gebruiken zo’n 400 lokale besturen het systeem. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kwam vandaag samen met haar diensten langs aan het loket in het gemeentehuis van Rotselaar, voor een demonstratie van het systeem.

Positieve reacties

"Het project past in de aanpak van het lokaal bestuur Rotselaar om een professionele en toegankelijke dienstverlening aan te bieden aan onze inwoners", zegt burgemeester Jelle Wouters (ROX). "Het zorgt voor een aangename klantbeleving en extra gemak voor de inwoner. Die hoeft geen pasfoto meer mee te brengen, omdat dit nu onderdeel is van de afspraak en de aanvraagprocedure." De medewerkers van gemeente Rotselaar getuigen over het gebruiksgemak en de vele positieve reacties van de inwoners aan het loket.

groepsfoto
Foto: diensthoofd Leven Peggy Puttemans, schepen Nele Demuynck, minister Annelies Verlinden, burgemeester Jelle Wouters en algemeen directeur An Craninckx.

Lees meer over