Gratienne Sioncke prikte haar man en schoonmoeder in Rotselaar

8 juni 2021 | 15u26 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Gratienne zet prik bij paul
In het dagelijks leven leidt Gratienne Sioncke, samen met haar man Paul Borgions, in Rotselaar het bekende podologische centrum Borginsole. Maar daarnaast werkt ze als gewezen vroedvrouw ook als vrijwilligster in het vaccinatiecentrum van Rotselaar. Daar mocht ze deze ochtend het tweede en verlossende vaccin toedienen aan het echtgenoot Paul en zijn moeder.

Met een drukke job en een volle agenda dacht Gratienne Sioncke er in eerste instantie niet aan om zich als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Rotselaar, gelegen op een boogscheut van het podologisch centrum Borginsole dat ze samen met haar man Paul runt, op te geven. Tot burgemeester Jelle Wouters een oproep deed naar mensen met (para)medische achtergrond om ze vaccins toe te dienen. "Eerst dacht ik dat er wel genoeg vrijwilligers zouden zijn", bekent ze. "Maar dan besefte ik dat ze mensen zoals ik, Gratienne is vroedvrouw van opleiding, echt wel nodig hebben." 

En dus twijfelde ze niet lang en gaf ze zich als vrijwilliger op. Maar opgeroepen werd ze niet meteen. "Eerst was ik echt wel teleurgesteld", vertelt ze. "Maar al snel werd ons vanuit het centrum verteld dat ze eerst met een vast groepje wilden starten om een zekere routine te ontwikkelen, en we later zeker nog nodig zullen zijn."

Enkele weken geleden was het dan zover en mocht ze haar eerste prikjes zetten. Beklaagd heeft ze het zich nog geen moment. "Het is echt plezant om te doen", vertelt ze. "Iedereen is ook zo dankbaar en blij dat ze hun vaccin krijgen. Mensen hebben er zo naar uit gekeken. En laten dat dan ook graag merken."

Vandaag kreeg ze twee heel speciale personen in haar kabinetje. Haar man Paul Borgions en diens moeder kwamen voor hun tweede AstraZeneca vaccin. "Ik had geluk dat ze bij mij konden komen", vertelt ze lachend. "Mijn man was ook tevreden over mijn werk, hij had niets gevoeld en vroeg me zelf of ik het prikje wel had gezet."

Lees meer over