Gepimpte fietstunnel in running om internationale prijs in de wacht te slepen

4 oktober 2021 | 17u36 | Gepost door redactieleuven…
Tunneltaal
De fietstunnel die de Drielindenstraat met de Abdijlaan verbindt, maakt na een make-over kans om een internationale prijs in de wacht te slepen. Inwoners, leerlingen van het Montfortcollege en jeugdbewegingen werkten er samen aan het urban design project ‘Tunneltaal.’

In het voorjaar nog werd Tunneltaal voorgesteld, een uniek streetartproject van inwoonster Manon Lambeens, waarbij de fietstunnel in de Drielindenstraat werd omgetoverd tot een plaats die verlicht en verbindt. Het project werd nu uit meer dan vijfduizend inzendingen geselecteerd voor de ‘Global Design Graduate Show 2021', een wereldwijde wedstrijd voor net afgestudeerde kunst- en designstudenten. 

“Een tunnel is een organisch ding, een wild ding, waarmee we in dialoog gaan.” Met deze boodschap in het achterhoofd ging Manon Lambeens uit Rotselaar, studente Grafische Vormgeving aan het KASK Gent, aan de slag voor het project ‘Tunneltaal’. Samen met leerlingen van het Montfortcollege en jeugdbewegingen wilde ze van de fietstunnel een lichttunnel maken, die inwoners en voorbijgangers verbindt met verschillende boodschappen. In hun opzet zijn ze meer dan geslaagd. Binnenkort weten ze of ze bij de winnaars zijn. 

Lees meer over