Gemeente stimuleert opleiding en bijscholing redders 'de Plas'

redders

Op de gemeenteraad van dinsdag 26 maart werd unaniem een nieuw reglement goedgekeurd voor een tegemoetkoming bij de opleiding en bijscholing van redders aan zwemzone 'de Plas' in Rotselaar. 

Zwemzone ‘de Plas’ op het domein Ter Heide is een toeristische trekpleister in de ruime regio. Vooral bij mooi weer komen er honderden inwoners en bezoekers genieten aan de ligweide, het strand en het meer. Als er voldoende redders zijn, kan er ook gezwommen worden. Om die mogelijkheid zo veel mogelijk aan te bieden, investeert de gemeente Rotselaar met een nieuw reglement in de opleiding en bijscholing van haar redders.

Het is belangrijk dat redders goed opgeleid worden en de nodige attesten kunnen voorleggen. De opleiding en bijscholing Hoge Redder van de Vlaamse Trainingsschool kost vandaag zo’n 290 en 60 euro”, zegt schepen voor Sport en Gezondheid Bart De Vos (N-VA). “Dankzij dit nieuwe reglement komt de gemeente nu financieel tussen voor 100 euro (opleiding) en 20 euro (bijscholing), ofwel een derde van de kosten. Dit is een belangrijke investering in de veiligheid van onze zwemzone."

Extra openingsmomenten

De meeste redders die aan ‘de Plas’ worden tewerkgesteld, zijn studenten. Voor hen is de opleiding niet goedkoop en tijdsintensief. Het nieuwe reglement wil hen via een financiële tegemoetkoming een duwtje in de rug geven en gekwalificeerde redders aantrekken en behouden. “Als er op die manier meer redders zich engageren, kan zeker en vast ook bekeken worden om de openingsuren uit te bereiden in mei, juni en september. Want in het voor- en naseizoen is de beschikbaarheid van redders de grootste uitdaging is”, aldus burgemeester Jelle Wouters (ROX).

Stel je kandidaat

Wie geïnteresseerd is of zich wil kandidaatstellen, kan terecht op de website www.rotselaar.be/deplas

 

Lees meer over