Fietsen Langs De Wei van Werchter

fietsen langs de wei
Enkele maanden geleden lanceerde de gemeente Rotselaar een jaarlijkse projectsubsidie voor inwoners. Het doel? Inwoners stimuleren om initiatieven te nemen die het vrijetijdsaanbod in de gemeente Rotselaar aanvullen en verrijken. Ondertussen is het eerste geselecteerde project voorgesteld: Fietsen Langs De Wei, of kortweg #FLDW, naar een idee van inwoner Jeroen Reumers.

“Rotselaar is een fietsgemeente waar we trots op zijn en dat zal Vlaanderen geweten hebben", vertelt de Rotselaarse schepen voor Toerisme, Patrick Vervoort (CD&V). "We lanceren de hashtag #FLDW en daarmee de fietstocht ‘Fietsen Langs De Wei’. Vanaf nu kan elke fietsliefhebber of Rotselaar-fan de mooiste plekken van onze gemeente fietsgewijs ontdekken op een volledig nieuwe manier. #FLDW zorgt dat toerisme en cultuur in de meest brede zin van het woord als 1 gezamenlijk vrijetijdsverhaal naar buiten komt."

Via de rustige trage wegen en fietsstraten doorkruis je de verschillende deelgemeenten Wezemaal, Rotselaar en Werchter. De uitgestippelde tocht is zo’n 35 kilometer lang en toegankelijk voor een breed publiek. Bovendien zijn er genoeg stopplaatsen onderweg. De tocht leidt je langs mooie plekken en bezienswaardigheden waar je misschien nog nooit geweest bent.

Fiets (of wandel) langs de dertien haltes die je in de brochure vindt. Na elke halte ontdek je een wegbeschrijving naar de volgende halte. Deelnemers kiezen aan welke halte ze starten. Onderweg kun je ook nog eens een mooie prijs winnen. De gratis brochure die bij de fietstocht hoort geeft alle deelnemers de kans om een mand met streekproducten te winnen. Hiervoor moet je onderweg de 13 quizvragen correct beantwoorden en met je definitieve QR-code de juiste website achterhalen.

“Corona zette mij aan het denken”, zegt  inwoners Jeroen Reumers. “Mensen fietsen en wandelen tegenwoordig erg veel, dus dan leek het me wel een goed idee om dat doelgericht te kunnen doen, met een kleine wedstrijd eraan gekoppeld. In Limburg hebben ze misschien wel #FDDB (fietsen door de bomen) en #FDHW (fietsen door het water), maar Rotselaar heeft nu met #FLDW."

De brochure om deel te nemen kun je afhalen op deze locaties tijdens de openingsuren:

  • Sportoase ‘de Meander’ (Vakenstraat 18, 3110 Rotselaar)
  • Vrijetijdscentrum ‘de Mena’ (Provinciebaan 2, 3110 Rotselaar)
  • Café Onder den Toren (Schoolstraat 57, 3110 Rotselaar-Heikant)
  • Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn (Kerkstraat 16, 3111 Wezemaal)
  • Belevingscentrum RWX (Amerstraat 1, 3118 Werchter)

Alle informatie over #FLDW: www.fietsenlangsdewei.be.

Lees meer over