Alternatief voor geannuleerde Wezemaalse wijnfeesten op komst

wijnfeesten
Nadat de Wezemaalse vzw De Steenen Muur hun Wijnfeesten voor het tweede jaar op rij door corona moeten annuleren, biedt hun deelname aan het evenement 'Sprankelend Hageland', georganiseerd door de provincie Vlaams-Brabant, toch enig soelaas.

Annulatie Wijnfeesten

Het wijnglas met het embleem van de Wezemaalse wijnfeesten kopen, langs de wijnstanden van de Hagelandse wijnbouwers flaneren en met de gratis proefbonnetjes bij de Hagelandse wijnboeren diverse Hagelandse wijnen proeven… ook dit jaar zal men deze taferelen in de gezellige dorpskom van Wezemaal niet kunnen meemaken tijdens de laatste zaterdag van augustus, reeds 16 jaar de dag waarop traditioneel de Wezemaalse wijnfeesten plaatsvinden.  

Vorig jaar gooide corona reeds roet in het eten. Met de verslechtering van de coronacijfers en de strenge voorwaarden een groots evenement organiseren, dat zag het bestuur van de vzw Steenen Muur niet langer zitten om op een veilige en voor bezoekers aangename en gezellige wijze wijnfeesten te organiseren.  

"Het is echt met pijn in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen want voor onze vereniging zijn de wijnfeesten onze grootste bron van inkomsten." zo luidt het bij de vzw. "Aangezien onze vereniging geen commerciële doelstellingen heeft zijn de inkomsten van de wijnfeesten broodnodig voor onze jaarlijkse werking: het aanleggen en onderhouden van enkele wijngaardpercelen op de Wijngaardberg in Wezemaal, het maken van Wezemaalse wijn en de toeristische promotie ervan.  

3 weekends “Sprankelend Hageland aan de wijnkelder Steenen Muur”  

Aangezien de Wezemaalse wijnfeesten dit jaar niet plaatsvinden en de vzw inkomsten nodig heeft voor hun werking bieden zij de wijnliefhebbers van de Hagelandse wijn een alternatief aan. Zo sluiten ze aan bij het initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant, Sprankelend Hageland, waarbij wijnbouwers uit het Hageland gedurende 3 weekends wijnliefhebbers in hun wijngaard ontvangen.  

"Wij houden gedurende drie weekends ook open deur in en aan onze wijnkelder", aldus de Wezemaalse vzw. "Er zal een tent opgesteld staan voor onze wijnkelder aan het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn en bezoekers en passanten zullen er al onze wijnen van de nieuwe oogst 2020 kunnen proeven en dat in het wijnglas van de Wezemaalse wijnfeesten. Er is een aanbod van diverse soorten witte, rode als rosewijnen."  

In hun wijnkelder liggen ook gratis wandelfolders van de Wijngaardbergwandeling die start aan de wijnkelder. In het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn loopt er tevens tot 18 uur een 15 minuten durend filmpje over de Hagelandse wijnbouw. "Men ziet er Hagelandse wijnbouwers aan het werk in hun wijngaard tijdens de verschillende seizoenen en tijdens het proeven van hun wijnen straalt hun passie en inzet voor de wijnbouw van het scherm.", zo verduidelijken ze.

De wijnweekends aan de wijnkelder, Kerkstraat 16 Wezemaal, vinden plaats op zaterdagen en zondagen 21 en 22 augustus, 28 en 29 augustus , 4 en 5 september, telkens van 14 uur tot 19 uur.    

Lees meer over