91-jarige Jeannine uit Werchter verloor alles in woningbrand, familie start met crowdfunding

Jeannine
De 91-jarige Jeannine Cremerie uit Werchter verloor op 7 juni al haar hebben en houden tijdens een woningbrand aan de Olifant in Werchter. Ondertussen zamelt haar kleindochter Sofie Storms geld in om haar terug enkele basisspullen te geven. 

"Door een ongelukkige woningbrand is mijn grootmoeder Jeannine alles kwijtgeraakt wat haar lief was", zegt Sofie. "Ze huurde samen met een vriend een bungalow waar al haar meubeltjes en herinneringen van heel haar bestaan mooi tentoon stonden gesteld. Al deze spullen zijn met al haar medisch materiaal (zoals een ziekenhuisbed, rolstoel, rollator,…) in vlammen opgegaan. Blijkbaar heeft de bewindvoerster van de vriend enkel het gebouw verzekerd tegen brand en dus niet al haar spullen waardoor ze letterlijk enkel de kleren nog heeft die ze aan had toen ze naar het ziekenhuis was gegaan enkele dagen voor de brand. Ze had namelijk een beginnende longontsteking, maar is ondertussen aan de beterhand. Ze zou graag haar leven weer oppakken, maar momenteel zit ze noodgedwongen nog in het rusthuis. Wij zijn op zoek naar een woning voor haar in Werchter, maar momenteel staat er nergens iets ter beschikking. Van het OCMW hebben wij nog niets gehoord: een schande is het. Ze droppen iemand van 91 jaar dan zomaar in het rusthuis. Dat kan echt niet", meent Sofie.

"Mijn grootmoeder Jeannine is 91 jaar en wij hebben altijd gezegd om naar de 100 jaar te streven. Aangezien ze weer strijdvaardig is en het leven positief benadert wil ze weer volop van het leven kunnen genieten in de meest comfortabele situatie. We zoeken dan ook financiële steun om haar verder te kunnen helpen zodat we weer wat meubels, kledij en vooral medisch materiaal kunnen aankopen zoals een ziekenhuisbed, rolstoel, rollator. Daarom zijn wij een crowdfundingsactie gestart. Alle beetjes helpen", besluit Sofie.

Lees meer over