2.3 miljoen euro subsidie voor nieuwe sporthal Montfortcollege in Rotselaar

Montfortcollege Rotselaar
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts sluit het schooljaar 2020-2021 af met goed nieuws. Bijna 100 scholenbouwprojecten zullen met € 32 miljoen hun schoolinfrastructuur kunnen renoveren en moderniseren. “Om en bij de 12.000 leerlingen zullen kunnen gebruik maken van gloednieuwe infrastructuur”, zegt Weyts. “Ook tijdens de zomervakantie wordt hard gewerkt om bij aanvang van het schooljaar de kinderen voldoende leer- en speelruimte te bieden.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan.

Het Montfortcollege in Rotselaar plaatst met € 2.3 miljoen euro subsidie een nieuwe sportzaal, opsplitsbaar in drie units, met bergruimte, kleedkamers, sanitair, EHBO-lokaal, aanleg parking en buitensportveld voor 900 leerlingen.

In Vlaams-Brabant krijgen 12 projecten in totaal € 10.220.404,71 steun.

Leuvense scholen

Sint-Pieterscollege, Sint-Norbertus, Sancta Maria, De Wijnpers en Boven-Lo krijgen ook middelen.  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 11.244 euro in het Sint-Pieterscollege voor stabiliteitswerken aan het dak. De Vrije Basisschool Sint-Norbertus krijgt 1,5 miljoen euro voor de afbraak van de middenbouw, de nieuwbouw van klassen en een turnzaal, de renovatie van de voorbouw, de heraanleg van de speelplaats en de aanleg van een fietsenstalling. Ook de scholen van Sancta Maria krijgen bijna 1,5 miljoen euro voor de optimalisering van de toegankelijkheid en grote aanpassings- en renovatiewerken. Binnen dit budget zijn voor de basisschool ook vier nieuwe klassen en aanpassingswerken aan de speelplaats voorzien. De Wijnpers ontvangt 1,2 miljoen euro in het kader van de nieuwbouw van negen vaklokalen. Tenslotte krijgt ook de Vrije Basisschool Boven-Lo 194.252 euro voor de nieuwbouw van de kleuter- en lagere school.

Zomerscholen

Deze zomer maakt de Vlaamse overheid ook geld vrij voor zomerscholen in Leuven voor zo’n 400 leerlingen. 

Lees meer over