Wegenwerken op komst aan Brusselsesteenweg

werken

Er worden verbeteringen aan de Brusselsesteenweg in Herent gepland. Bouwheer Aquafin plande al in dat deze werken ten vroegste in 2026 van start zullen gaan.

Het is het plan om de riolering, het wegdek en de vrijliggende fietspaden op de Brusselsesteenweg tussen het kruispunt met de Termerestraat en gemeentegrens Kortenberg te vernieuwen.

Tussen het kruispunt met de Termerestraat met de Termereboslaan en de grens met Kortenberg op de Brusselsesteenweg (N2) plannen de rioolbeheerders grootschalige ingrepen waarbij een groot deel van de weg moet opengebroken worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van deze gelegenheid gebruik om in elke rijrichting vrijliggende fietspaden aan te leggen. Het volledige traject is goed voor 6 km aan nieuwe fietspaden. Het wegbeeld en de wegindeling van de Brusselsesteenweg krijgen hierdoor een ander uitzicht.

Ook de nieuwe verkeerslichten en veilige fiets- en voetgangersoversteekplaatsen aan het kruispunt met de Meerbeeksesteenweg en de Kroonstraat worden vernieuwd. In 2021 kreeg het kruispunt met de Roetaardstraat een nieuw middeneiland met veilige oversteek en werden de bushaltes ‘Radioweg’ uitgerust met een verhoogd perron waarbij de bus op de rijweg stopt.

Wegen en Verkeer wil met deze vernieuwingen de drukke verbindingsweg tussen Leuven en Brussel veiliger maken met extra aandacht voor fietsers. De luidruchtige betonplaten die vandaag de Brusselsesteenweg bekleden worden vervangen door lagen asfalt.

Voor dit project wordt de bestaande ruimte optimaal gebruikt, door de weg opnieuw in te delen in het voordeel van de fietsers. De bestaande verhardingsbreedte van de weg wordt optimaler ingevuld, waardoor we vrijliggende fietspaden kunnen aanleggen tussen de rijweg en de gracht.

Momenteel zitten deze wegenwerken nog in de ontwerpfase en zal de uitvoering nog niet voor 2025-2026 zijn. 

Lees meer over