Profvoetballer Dante Vanzeir op politierechtbank na rijden onder invloed en gebruik van gsm achter het stuur

Dante Vanzeir

Voetballer Dante Vanzeir (24) heeft op 8 juni een afspraak met de rechter in de Leuvense politierechtbank. Hij wordt beschuldigd van rijden onder invloed en het gebruik van zijn gsm achter het stuur.

Vanzeir, in een recent verleden nog Rode Duivel, werd op woensdag 3 augustus 2022 in Herent aan de kant gezet door de politie. De voetballer was in de weer met zijn smartphone en een ademtest wees uit dat hij te veel gedronken had, zo wisten ze bij HLN. In de entourage van Vanzeir werd gemeld dat de verloren match in de Europa League tegen de Schotse Rangers in Leuven, de avond voordien moest doorgespoeld worden. Hij zou toen met de fiets naar zijn appartement in Leuven zijn gereden. De ochtend nadien, toen hij onderweg was naar de training van zijn toenmalige team Union Saint-Gilloise, blies hij nog positief. Hij had nog 1,08 promille alcohol in het bloed, wat staat voor ongeveer vijf pinten. Hij moest zijn wagen voor zes uur laten staan en zijn rijbewijs tijdelijk inleveren. Hij wordt niet vervolgd voor dronkenschap.

Voor het gebruik van de gsm achter het stuur moet hij normaal gezien een boete van 174 euro betalen. Voor het rijden onder invloed hangt hem een boete tussen 1.600 en 16.000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar boven het hoofd, afhankelijk van het al dan niet bestaan van voorgaanden.

Sinds februari speelt hij voor de New York Red Bulls in de Verenigde Staten. De kans dat Vanzeir dus zelf naar de Leuvense rechtbank afzakt, lijkt zeer miniem.

Lees meer over