Parket heropent onderzoek naar gedupeerden van fake event nadat er eerst geen tijd was voor onderzoek

Technomaniacs

Enkele weken geleden liet het parket van Leuven aan enkele gedupeerden van een fake evenement met bekende dj's in onze regio weten dat het onderzoek was stopgezet. Nochtans was het wel heel duidelijk wie er achter de zaak zat. De reden? Te weinig manschappen. Ondertussen is de zaak weer geopend.

Die bewuste dag stond er in Klub Melk in Veltem een evenement gepland met bekende Belgische dj's zoals Mark With a K, MC Chucky en Franky Jones. Het evenement 'Techomaniacs', georganiseerd door Hellrazor, bleek echter zo vals als iets te zijn. Tegelijkertijd vond het evenement zogezegd ook in Leuven plaats: namelijk in het Ruelenspark. Opmerkelijk, aangezien daar assistentiewoningen zijn en er in de verste verte geen evenementlocatie voorhanden is. 

“De politiediensten hebben een beperkte capaciteit om feiten te onderzoeken. De beschikbare capaciteit laat het niet toe om de noodzakelijke onderzoeken te voeren voor de vervolging van de verdachte(n) in het dossier. Daarom werd beslist om de zaak af te handelen zonder strafvervolging”, zo klonk het eerder bij het Leuvense parket. Een paar weken later werd de zaak dus opnieuw geopend is. 

Lees meer over