OHL schenkt 25 wedstrijdballen aan SC Orsmaal nadat hun ballen gestolen werden

Voor de aftrap werden de ballen overhandigd

Dinsdagavond was er in het stadion van OHL een competitiewedstrijd tussen de plaatselijke club en KAS Eupen, die eindigde op 1-1. Voor de aftrap was er een mooi moment want SC Orsmaal, een club uit 4de provinciale afdeling kreeg 25 wedstrijdballen overhandigd van de eersteklasser. Bij het begin van dit jaar was SC Orsmaal immers slachtoffer geworden van een inbraak.

“Soms kunnen kleine dingen het verschil maken. Gisterenavond deden we dat op OHL samen met onze teamwear leverancier door 25 Stanno voetballen te schenken aan voetbalclub SC Orsmaal. Eerder deze maand werd er bij hen ingebroken en werden al hun wedstrijdballen gestolen. Op deze manier kunnen ze zich weer voetballend uitleven”, aldus Frederic Vancauteren van de club. Jurgen Henot en Dominik Dupont van SC Orsmaal namen de ballen in ontvangst.

Bij de inbraak in de kantine van Orsmaal-Linter hadden de dieven een raam langs de straatkant ingetrapt. Ze brachten binnen enkele kleine beschadigingen aan, trokken de noodverlichting van de muur af en gooiden wat dingen op de grond. Verder stalen ze al de training -en wedstrijdballen, dartspijltjes en een jas van de trainer.

Lees meer over