Boutersemse fotograaf wint prestigieuze prijs in Griekenland: "7 nachten in 5-sterrenhotel, dacht dat het een grap was"

verloes
Fotograaf Eddy Verloes (64) uit Boutersem is de winnaar in de categorie Straatfotografie maar ook de hoofdwinnaar van de Great Photo Awards 2023/Black & White World Photo Competition in Griekenland. “Ik kreeg het nieuws te horen toen ik in het Warandepark was voor de nationale feestag en dacht eerst dat het een grap was.” De jury bestond uit kunstfotografen, uitgevers van fotomagazines en professoren in de fotografie, afkomstig uit de VS, Italië, Frankrijk, Griekenland en India.

Verloes kreeg het goede nieuws al te horen op 21 juli maar moest het tot vandaag stilhouden. “We waren naar Brussel afgezakt voor de nationale feestdag en opeens kreeg ik een telefoontje uit Griekenland waarin ze mij vertelden dat ik gewonnen had en ze vroegen mij of ik de hoofdprijs wilde aanvaarden. Ik dacht eerst dat het om een grap ging maar ik bevestigde natuurlijk meteen.”

Lees verder onder de foto.

eddy verloes

Sprookje blijft duren 

Het sprookje voor de Boutersemse fotograaf blijft maar duren want sinds hij de ene na de andere internationale prijs in de wacht sleepte voor de foto’s die hij nam in coronatijden van chassidische joden aan de Belgische kust, werd hij al laureaat in heel wat andere competities.

Zo won hij in augustus nog zilver op de PX3 Prix de la Photographie Paris 2023 en ging hij met de eerste prijs lopen van de eerste Budapest International Art Show artBIAS 2023.

“De Travel Photographer of the Year Award 2020 en de Pangea Prize Siena Creative Photo Award 2021,  om er maar twee uitzonderlijke te noemen, waren voor mij al het summum binnen de fotografiewereld, maar deze Grand Award is toch wel heel speciaal, niet in het minst omwille van de leuke hoofdprijs, een verblijf van zeven nachten in een vijfsterrenhotel. De serie heeft blijkbaar internationaal al zo’n uitstraling gekregen dat ze er in alle landen niet meer naast kunnen kijken", glimlacht Verloes wiens werk nu ook tentoongesteld zal worden in een kunstgalerij in Athene en gepubliceerd wordt in Photographos Magazine, het belangrijkste fotomagazine in Griekenland."

Lees verder onder de foto

eddy verloes
Eerder ging hij ook al in zee met Jef Neve en dichter Geert Jan Beeckman die muziek en gedichten maakten bij zijn foto's

Foto's kan je ook in eigen land bewonderen

Zijn fotoreeks rond de ultra-orthodoxe joden aan de kust is sinds 10 september ook te zien in de Fotogalerie van het CC Hasselt. De tentoonstelling loopt nog tot 12 november en is van dinsdag t.e.m. zondag van 13 tot 17 uur en bij de avondvoorstellingen te bezichtigen.

Meer informatie over de fotograaf vind je op www.verloes.com

Lees meer over