Asfalteringswerken op komst op Wilselesteenweg en Leuvensebaan

Dirk Vansina en Bram Van Baelen van CD&V

Vanaf 3 april starten de asfalteringswerken aan de Leuvensebaan, Klein Langeveld en Pleinstraat in Holsbeek en de Wilselsesteenweg in Leuven.Om de hinder te beperken vinden de werken 's nachts plaats.

De hinder zou er zijn voor de bewoners en klanten van de winkels aan de Pleinstraat (Delhaize, Action en Aldi) en lokale handelaren. Echter de gemeente Holsbeek en de Stad Leuven, die samen werken aan dit project, proberen dit zo beperkt mogelijk te houden, door ’s nachts te laten werken. 

“De Leuvensebaan en Pleinstraat waren toe aan een nieuwe toplaag asfalt. Toen we ter plaatse gingen kijken, viel het ons op dat ook de Wilselsesteenweg, het vervolg van de weg dat op grondgebied Leuven ligt, ook toe was aan een nieuwe toplaag. We hebben dan aan Leuven gevraagd of zij wilden meedoen en zij zijn zeer snel op de kar gesprongen,” vertelt Bram Van Baelen, de burgemeester van Holsbeek (Team Holsbeek). 

"Leuven en Holsbeek hebben de afgelopen jaren al een paar keer zeer goed samengewerkt bij de heraanleg van wegen die op de grens van onze twee gemeenten liggen, denk maar aan de Hulsbergweg. Deze asfalteringswerken passen in dat plaatje, en met de toekomstige werken aan de Wilselesteenweg aan de andere kant van de spoorlijn gaan we dat nog eens doen. Bewoners plukken de vruchten van die goede samenwerking, want op die manier vermijden we dat de straat twee keer op korte termijn moet worden afgesloten,” vertelt Dirk Vansina, schepen van openbare werken van Leuven (CD&V Leuven).

Lees meer over