Voormalig Reuzegompraeses werkt nu aan een doctoraat aan de Gentse universiteit

31 augustus 2023 | 08u34 | Gepost door redactie
portret

Verschillende maanden geleden werd ex-praeses Zaadje, op het proces van Sanda Dia (20) als tot 300 uur werkstraf veroordeeld. De Gentse universiteit zag er geen graten in, hij mag er aan een doctoraat beginnen.

Op het moment dat Sanda Dia, ingenieursstudent aan de KU Leuven en lid van voormalig studentenclub Reuzegom stierf op zeven december 2018, was Zaadje voorzitter van het gezelschap. Op het proces voor het Antwerpse hof van beroep werd 40 maanden cel gevraagd. Hij pleitte zelf schuldig aan onopzettelijke doding. Hij kreeg 300 uur werkstraf en 400 euro boete, een beslissing die het land in rep en roer zette.

Zeer recentelijk raakte bekend dat hij ondertussen een doctoraatstraject is begonnen aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur aan de Gentse universiteit, zo wisten ze bij HNB. De promotor van de onderzoeksgroep nam de beslissing tot aanwerving in volle onafhankelijkheid. De Gentse rector Rik Van de Walle werd op voorhand verwittigd, na onderhoud met hun juridische team, viel er geen bezwaar te noteren ter zijner aanstelling.

Lees meer over