VIDEO: Foo Fighters sluiten Rock Werchter knallend af

Rock Werchter

De editie 2024 van Rock Werchter is afgelopen. De Foo Fighters deden wat van hen verwacht werd en zorgden voor een knallende finale, al waren er ook andere toppers. 

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Amper enkele dagen na de passage van Bruce – The Boss – Springsteen – op de heilige rockweide van Werchter werd donderdag de hoogmis van de muziek opgestart. De eerste avond mocht Lenny Kravitz afsluiten en dat was toch al even geleden dat hij nog eens in ons land langskwam. Het werd alvast een feestje en dat is het minst wat je kan zeggen van het optreden van dEUS vrijdag. Zij speelden zo goed als een thuismatch. Als we de aanwezigen mogen geloven zijn de mannen van Tom Barman het nog lang niet verleerd. Zaterdag mocht Dua Lipa de mainstage afsluiten, niet meteen ons ding maar het was er wel knal op. 

De laatste festivaldag was er eentje om niet snel te vergeten. De avond werd geopend door Chrissie Hyde en haar Pretenders, even waanden we ons op TW Classic al hadden we er misschien toch net iets meer van verwacht. We wachten bijvoorbeeld nog altijd op Brass in Pocket, misschien toch wel de grootste hit van de band al moeten I'll Stand by You en Back on the Chain Gang niet meteen onderdoen en die kregen we wel voorgeschoteld.

Foo Fighters knallen

Royal Blood zorgde voor de ideale opwarmer voor de headliner van de dag, met name Dave Grohl en zijn Foo Fighters. Ruim twee uur lang spatte de energie van het podium en het publiek brulde mee met hits als Learn to Fly, My Hero en andere toppers.

Elke dag genoten zo’n 88.000 mensen van de muziek, op de campings verbleven zo’n 50.000 mensen. Volgend jaar staat de 50ste editie van het festival gepland. Benieuwd wat dan de affiche zal zijn. 

 

Lees meer over