Veroordeelde Nicolas Caeyers zwaar onder vuur genomen door Acid: "Mijn straf voor video Reuzegom zal zwaarder zijn"

14 februari 2024 | 13u11 | Gepost door redactie
Nicolas Caeyers Acid

Nathan Vandergunst (24), beter bekend als Youtubester Acid, liet weer van zich spreken. Na zijn maatschappelijk kritische commentaar op het Reuzegomproces neemt hij deze keer Nicolas Caeyers (31) op de korrel. Hij vind het ongelooflijk dat de acteur en influencer geen dag in de cel moet zitten na een veroordeling voor het misbruiken van drie jongens tussen de 13 en 15 jaar. De mama van het 13-jarige slachtoffer stuurde hierover al een open brief naar onze redactie.

“Ik ga een veel zwaardere straf krijgen dan iemand die minderjarigen heeft verkracht”, aldus Acid in zijn nieuwe video. Daarmee alludeert hij op de rechtszaak over zijn Reuzegom-video. Hiervoor werd twee jaar cel gevraagd en 336.000 euro boete gevraagd. Dit omdat hij eerder namen van Reuzegommers aan het grote publiek gaf die al dan niet betrokken waren bij de dood van Sanda Dia tijdens een doop. Opmerkelijk voor Caeyers werd aanvankelijk ook twee jaar cel effectief gevraagd, hij verkreeg uiteindelijk de helft met uitstel over vijf jaar.

“Ik krijg kippenvel als ik dit moet zeggen. Er is één iets dat me nog gekker maakt dan seksueel misbruik en dat is seksueel misbruik met jonge kinderen”, walgde Vandergunst.

Het filmpje met de titel ‘Pedo’s Krijgen Geen Straf in België’ begint met een opmerkelijk stukje beeld van TagMag. Daarin verklaart Caeyers grappend zegt dat je “het verschil toch niet voelt”, wanneer het gaat over een 17-jarige jongen en volwassen mannen. Op dat moment zie je de sfeer helemaal kantelen, is Acid van oordeel. “Seksuele misbruikers zijn de ratten van onze maatschappij”, concludeert hij in zijn video.

Lees meer over