Jaar cel met uitstel voor acteur Nicolas Caeyers na misbruik van 13- en 15-jarige jongens

13 februari 2024 | 10u40 | Gepost door redactie
Nicolas Caeyers

De Leuvense strafrechter waren volgens de Leuvense strafrechter wel degelijk bewezen. Caeyers misbruikte tussen 2014 en 2016 drie minderjarige jongens en zou volgens de rechter misbruik hebben gemaakt van zijn naamsbekendheid. Er waren ook verzachtende elementen.

De kans op recidive op korte en lange termijn werden immers door een deskundige, die werd aangesteld door de rechtbank, als laag ingeschat. De influencer bekende de feiten, zo wisten ze bij HLN. Hij werd schuldig verklaard aan de verkrachting van twee tieners en de aanranding van drie slachtoffers. Er werd voorts een contactverbod opgelegd met zijn drie slachtoffers. Hij komt er nog goed vanaf daar er eerst twee jaar cel voor hem werd gevorderd.

Volgens de rechter getuigen de inbreuken van een ernstige en verregaande normvervaging en maakte Caeyers misbruik van zijn naamsbekendheid en de nieuwsgierigheid die dit opwekte bij de tieners. Hij ging zelfs één van zijn slachtoffers ophalen aan zijn school. De twee slachtoffers kregen uiteindelijk elk een schadevergoeding van 7.500 euro.

Lees meer over